Rat u Ukrajini

EU: Pomoći ćemo više od 700 tisuća Ukrajinaca

"Program također pruža kruta goriva i novčanu pomoć kako bi se pomoglo ljudima da imaju sredstva za život".
Vijesti / Svijet | 28. 12. 2022. u 10:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izaslanstvo Europske unije u Ukrajini najavilo je da će pomoći "više od 700.000 Ukrajinaca tijekom zime". U današnjem priopćenju za medije ured Međunarodne organizacije za migracije (IOM) u Ukrajini tvrdi da "pojačava napore kako bi pomogao raseljenim i ratom pogođenim osobama da prežive hladno vrijeme".

"IOM-ova potpora pripravnosti za zimu, koju je omogućio EU, uključuje popravke kolektivnih centara za prognanike, poboljšanja sustava vode, odvodnje i grijanja, popravke oštećenih kuća te opskrbu toplim dekama, posteljinom, madracima i higijenskim potrepštinama", navodi se u priopćenju kojeg prenosi Index.hr.

"Program također pruža kruta goriva i novčanu pomoć kako bi se pomoglo ljudima da imaju sredstva za život. Ovo financiranje će omogućiti IOM-u i da osigura dostupnost kritičnih sredstava kako bi se osiguralo da pomoć nastavi dolaziti do stanovništva pogođenog ratom te da podrži partnerske organizacije koje odgovaraju na hitne potrebe na terenu", dodaju.

"Ugroženi slojevi stanovništva Ukrajine prolaze kroz najtežu zimu. Dok se napadi nastavljaju, ostavljajući milijune bez pouzdanog pristupa struji, grijanju i vodi, naši humanitarni partneri, uključujući IOM, nastavljaju raditi na zadovoljavanju najhitnijih potreba", kazala je Claudia Amaral, voditeljica Glavne uprave Europske komisije za civilnu zaštitu i humanitarnu pomoć u Ukrajini.

Kopirati
Drag cursor here to close