Poseban zahtjev

Europska komisija moli Taylor Swift za pomoć

"Nitko ne može mobilizirati mlade bolje od mladih", rekao je Schinas na konferenciji za medije.
Vijesti / Svijet | 15. 01. 2024. u 13:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpredsjednik Europske komisije Margaritis Schinas kaže da ima rješenje kako potaknuti mlade birače da izađu na ovogodišnje europske izbore. Njegov plan uključuje - Taylor Swift.

"Nitko ne može mobilizirati mlade bolje od mladih", rekao je Schinas na konferenciji za medije.

"Mladi su ti koji mogu najbolje mobilizirati mlade da sudjeluju, više nego povjerenici", prenosi Index.hr

A tko je bolji za taj zadatak od osobe godine časopisa Time? "Stvarno se nadam da će netko iz njezinog medijskog tima pratiti ovu konferenciju za novinare i prenijeti joj naš zahtjev", rekao je Schinas.

Mobiliziranje mladih birača nije ništa novo za Swift. Prošlog rujna pjevačica je pokušala ohrabriti svoja 272 milijuna pratitelja na Instagramu da se registriraju za glasovanje i, u roku od nekoliko sati, Vote.org je izvijestio o više od 35.000 registracija, što je skok od 23 posto u odnosu na prošlu godinu.

Iako se tijekom 20-godišnje karijere pokušala što manje miješati u politiku, Taylor Swift ipak je odlučila istupiti u listopadu 2018. godine, kada je podržala demokrata Phila Bredesena u borbi protiv republikanke Marshe Blackburn u utrci za Senat u Tennesseeju.

Swift, koja započinje europski dio svoje rekordne turneje Eras Tour u proljeće 2024. (nedugo prije europskih izbora), nastupit će u Parizu 9. svibnja — na "Dan Europe", podsjetio je Schinas.

Kopirati
Drag cursor here to close