Telefonom

Erdogan pozvao Putina da pregovorima pruži još jednu šansu

Erdogan je izrazio zadovoljstvo zbog uspješne razmjene zatvorenika između dvije zemlje, koja je uslijedila nakon dužih napora.
Vijesti / Svijet | 29. 09. 2022. u 20:54 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Turkiye Recep Tayyip Erdogan telefonom je razgovarao s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, javlja Anadolija.

U priopćenju turskog Direktorata za komunikacije navedeno je kako je razgovarano o posljednjim događanjima u rusko-ukrajinskom ratu.

Erdogan je izrazio zadovoljstvo zbog uspješne razmjene zatvorenika između dvije zemlje, koja je uslijedila nakon dužih napora. Zadovoljan je i načinom na koji se implementira Istanbulski sporazum, a koji je postignut uz doprinos Ujedinjenih nacija (UN).

Erdogan je kazao kako je u zajedničkom interesu produženje mehanizma čiji će mandat isteći u studenom te da rade o pitanju neprekidnog izvoza ruskog gnojiva i proizvoda od žitarica.

Turski predsjednik je istaknuo kako su potrebni koraci koji će smanjiti tenzije da bi se postigli pozitivniji rezultati, i da od Rusije očekuje poduzimanje koraka, kada je u pitanju i pridruživanje pojedinih regija u Ukrajini Rusiji.

Erdogan je pozvao Putina da pregovorima pruži još jednu šansu, ponovivši spremnost Turske da pomogne u okončanju rata.

Kopirati
Drag cursor here to close