S-400

Erdogan objasnio: Ruska ponuda jednostavno je bila povoljnija od američke

Obraćajući se novinarima nakon bajram-namaza, Erdogan je također izjavio da američka ponuda projektila tipa Patriot nije tako povoljna kao ruska.
Vijesti / Svijet | 04. 06. 2019. u 11:06 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Tayyip Erdogan izjavio je u utorak kako ne dolazi u obzir da Turska odstupi od svog ugovora s Moskvom o nabavci ruskih proturaketnih sustava S-400.

Obraćajući se novinarima nakon bajram-namaza, Erdogan je također izjavio da američka ponuda projektila tipa Patriot nije tako povoljna kao ruska.

- Mi smo predani tom sporazumu i ne dolazi u obzir da odstupimo i jedan korak od njega - izjavio je Erdogan o ugovoru  sa Moskvom.

Turski ugovor o nabavci ruskih sustava S-400 alarmirao je Washington i ostale zapadne turske saveznice u NATO- u, koje tvrde da je ruski sustav inkompatibilan s NATO-ovim vojnim standardima i da predstavlja prijetnju američkim borbenim avionima F-35 koje Turska također planira da kupi. 

Erdogan je kazao da je Turska ponudila uspostavu radnih grupa sa Sjedinjenim Državama koje bi zajednički radile na tom pitanju, ne navodeći kakav je bio odgovor Washingtona. Također je kazao da je Turska raspravljala i o američkoj ponudi da proda projektile tipa Patriot.

- Američka strana, nažalost, nije nam dala tako dobru ponudu kao što je ona za S-400 - kazao je turski čelnik, prenosi Reuters.

Kopirati
Drag cursor here to close