Omikron

Erdogan i njegova supruga Emina pozitivni na koronavirus; brz oporavak poželjeli Izetbegović, Vučić i Osmani

Erdogan je jučer na Twitteru potvrdio da on i njegova supruga Emina Erdogan imaju blage simptome, te da su se testirali na COVID-19.
Vijesti / Svijet | 06. 02. 2022. u 17:49 Anadolija Agencija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Recep Tayyip Erdogan i supruga Emina Erdogan

Brojni dužnosnici iz regije, ali i svijeta, poslali su poruku podrške i želje za što bržim oporavkom turskom predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoganu i njegovoj supruzi Emini Erdogan, koji su jučer potvrdili da su pozitivni na koronavirus (COVID-19) , javlja Anadolu Agency (AA) ).

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine i lider Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović oglasio se na Twitteru.

"Dragi prijatelju Recep Tayyip Erdogane, u svoje i u ime moje supruge Sebije želim brz oporavak tebi i tvojoj supruzi Emini Erdogan", napisao je Izetbegović u kratkoj poruci na Twitteru.

Poruku podrške poslao je i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, a poruka objavljena na njegovom službenom Twitter profilu glasila je: "Dragi prijatelju, Recep Tayyip Erdogan, želim tebi i tvojoj supruzi brz i potpun oporavak. Neka ti svaki novi dan podari nove snage i odlučnosti da još više radite na napretku svoje zemlje i naroda.”

Kosovska predsjednica Vjosa Osmani također je poželjela brz oporavak Erdoganu i njegovoj supruzi Emini Erdogan, kratkom porukom na turskom "Gecmis olsun" (Brzi oporavak).

Poruke podrške Erdoganovim supružnicima stizale su i od brojnih državnika i dužnosnika iz cijelog svijeta.

Između ostalih, potporu su putem Twittera izrazili gruzijski predsjednik Salome Zourabichvili, kazahstanski predsjednik Qasym Jomart Toqayev, predsjednik Gvatemale Alejandro Giammattei, pakistanski predsjednik Arif Alvi, somalijski predsjednik Mohamed Farmaayo, grčki premijer Kyriakos Mitsotakis.

Poruke potpore Erdoganu stigle su i od brojnih turskih dužnosnika, kao i predsjednika oporbenih stranaka u zemlji.

Turski predsjednik je svakom od njih zahvalio na lijepim željama i prenio pozdrave.

Erdogan je jučer na Twitteru potvrdio da on i njegova supruga Emina Erdogan imaju blage simptome, te da su se testirali na COVID-19. Rezultati su pokazali da su oboje pozitivni na koronavirus, a Erdogan je podijelio i informaciju da su zaraženi omikronom, varijantom koronavirusa.

Danas je na Twitteru naveo i da je prošao liječnički pregled te da liječnici nisu pronašli ništa negativno. I Erdogan i njegova supruga Emina osjećaju se dobro i nastavit će raditi od kuće još neko vrijeme.

Kopirati
Drag cursor here to close