Turski predsjednik

Erdogan: Gaze se slobode milijuna muslimana, islam se prikazuje kao prijetnja

Erdogan je istanuo da se danas gaze osnovne slobode milijuna muslimana u svijetu, ponižavaju se njihove svetinje pod krinkom slobode izražavanja, a njihova vjera se prikazuje kao izvor prijetnje.
Vijesti / Svijet | 11. 01. 2023. u 20:46 Bljesak.info/Agencije

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan u srijedu je osudio države koje su postale sklonište za teroriste koji bježe od turskih pravosudnih institucija, javlja Anadolija.

"Ubojice okrvavljenih ruku koji oduzimaju pravo na život, koje je najosnovnije ljudsko pravo, zaštićeni su pod izgovorom političkih azilanata i mogu slobodno voditi živote bez ikakve pravne istrage", kazao je Erdogan u obraćanju na Međunarodnoj konferenciji ombudsmana u Ankari, glavnom gradu Turkiye.

"Neke zemlje postale skloništa za bandite"

"Želio bih sa žaljenjem kazati da su se neke od država s kojima se nalazimo u okrilju NATO-a, Vijeća Europe ili Ujedinjenih naroda pretvorile u skloništa za bandite koji bježe od turske pravde", rekao je Erdogan.

Komentirao je i terorističku organizaciju FETO i njenog lidera Fethullaha Gülena koji se nalazi u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).

"Kao što je poznato, lider FETO-a, koji je 15.srpnja usmrtio naša 252 građana i bombardirao naš državni parlament i zgradu predsjednika, nastavlja nadgledati rad svoje terorističke organizacije iz vile u Americi", kazao je Erdogan.

"Članovi terorističke PPK slobodno organiziraju prosvjede po Europi"

Erdogan je još istaknuo da članovi terorističke grupe PKK, za kojima je raspisana crvena potjernica, mogu organizirati proteste u centru Europe u pratnji policije i napadati Turke i njihove predstavnike.

Naglasio je da nedavni događaji u Parizu predstavljaju najnoviji primjer.

"Nadam se da će incidenti koji pokazuju grešku u pravljenju razlike između dobrih i loših terorista pokrenuti novu eru u borbi protiv terorizma", rekao je turski predsjednik.

Islamofobija u zapadnim zeljama uzima maha 

Napominjući da su zločini iz mržnje kao što su kulturni rasizam, ksenofobija i islamofobija dostigli strašne razmjere, posebno u zapadnim društvima, Erdogan je rekao da su svjedoci da neki mediji i političari svojom retorikom dodatno potpiruju atmosferu mržnje.

Erdogan je istakao da se danas gaze osnovne slobode milijuna muslimana u svijetu, ponižavaju se njihove svetinje pod krinkom slobode izražavanja, a njihova vjera se prikazuje kao izvor prijetnje.

Kopirati
Drag cursor here to close