Izvanredno stanje

Erdogan digao borbene avione

Vijesti / Svijet | 18. 07. 2016. u 07:09 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan naredio je borbenim avionima Ratnog zrakoplovstva te zemlje da patroliraju zračnim prostorom Turske, javila je agencija Anadolija.

Navedeno je da je cilj da se patrolnim letovima osigurali sigurnost i kontrolu zračnog prostora, prenosi TAS S i podsjeća da je u noći 16. srpnja prokušan vojni puč u Turskoj, sa glavnim sukobima koji su se odvijali u Ankari i Istanbulu. U Istanbulu je iz susjednih provincija stiglo 1.800 pripadnika specijalnih snaga policije koji su zauzeli položaje na ključnim lokacijama i patroliraju gradom, javlja Anadolija.

Naime, pojavile su se nepotvrđene informacije kako se pobunjenici u helikopterima približavaju gradu, piše Advance.

Šef policije Istanbula Mustafa Džališkan naredio je obaranje svakog helikoptera koji su pojavi na nebu bez prethodnog upozorenja.

Neprovjereni izvori navode kako su iznad grada zapaženi neidentificirani helikopteri.

Podsjetimo, Erdoganovi lojalisti su slomili pokušaj puča prije tri dana, no određen broj pobunjenih vojnika i dalje je aktivan. Tursko državno vodstvo je u međuvremenu objavilo da je puč ugušen, a prema posljednjim informacijama 290 ljudi je tijekom njega ubijeno, a 1.440 osoba je ranjeno.

 

Kopirati
Drag cursor here to close