Saniraju se posljedice

Eliksir grupa: Kod Pirota iscurilo oko 20 tona amonijaka

'Iskliznuće se dogodilo na dionici pruge izvan naselja, između željezničkih stanica Pirot i Staničenje.
Vijesti / Svijet | 26. 12. 2022. u 16:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Eliksir grupa iz Šapca, koja je vlasnik tereta koji je prevozio voz koji se iskliznuo iz šina u blizini Pirota, priopćila je da još uvijek nije procijenjena iscurena količina amonijaka, ali da se pretpostavlja da je u pitanju količina od oko 20 tona.

U priopćenju Eliksir grupe, koje prenosi Beta, navodi se da je jučer, oko 16.30, došlo do iskliznuća četiri od ukupno 20 vagona teretnog vlaka koji je prevozio amonijak natovaren u Bugarskoj.

Činjenice nakon očevida

''Iskliznuće se dogodilo na dionici pruge izvan naselja, između željezničkih stanica Pirot i Staničenje. Kod dva vagona je prilikom iskliznuća došlo i do prevrtanja, a iz jednog od prevrnutih vagona je, uslijed težih oštećenja, došlo i do curenja amonijaka'', navodi se u priopćenju.

Iz Eliksir grupe poručuju i da će se sve relevantne činjenice ove nesreće utvrditi nakon očevida koji radi Tehnička željeznička komisija, sastavljena od predstavnika imatelja javnih ovlasti: Infrastrukture željeznice Srbije, koja upravlja javnom željezničkom infrastrukturom i Srbija karga, koji je prijevoznik tereta u javnom željezničkom prometu.

Na raspolaganju

Eliksir grupa ističe i da je momentalno stavila sve svoje resurse i obučene timove na raspolaganje Sektoru za izvanredne situacije grada Pirota, kao i da su ekipe te kompanije iz Prahova sinoć poslane na mjesto događaja gdje sudjeluju u sanaciji mjesta nesreće, kako bi se svakodnevni život u Pirotu i okolini normalizirao u što kraćem roku.

''Iako Eliksir Grupa kao vlasnik tereta ne snosi odgovornost za akcident koji se dogodio u javnom prijevozu spremni smo da sudjelujemo u sanaciji svih posljedica koje zbog nesreće trpi lokalno stanovništvo i životna sredina. Naš prioritet u ovom trenutku je zaštita zdravlja građana, a dugoročno sistemski rad na prevenciji sličnih incidenata'', poručuju iz ove kompanije.

Eliksir grupa zahvalila je svim ljudima angažiranim na saniranju posljedica nesreće i poručuje da se nada brzom oporavku građana koji su bili izloženi djelovanju amonijaka uz ogromno žaljenje što je zbog toga došlo.

Kopirati
Drag cursor here to close