Slijedi li deportacija?

Ekvador traži da Assange ne daje izjave o nezavisnosti Katalonije

Ekvadorsko ministarstvo traži od Assangea, koji se skriva u britanskom veleposlanstvu u Quitu, da ''ne kvari međunarodne odnose Ekvadora i Španjolske''.
Vijesti / Svijet | 23. 11. 2017. u 09:44 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ekvador je zatražio od osnivača WikiLeaksa Juliana Assangea koji je pružio podršku nezavisnosti  Katalonije, da ne daje izjave koje bi mogle pokvariti međunarodne veze Quita, priopćilo  je u srijedu ekvadorsko ministarstvo vanjskih poslova.

"Ekvadorske vlasti su ponovno upozorile Assangea na njegovu obavezu da ne daje izjave i ne poduzima ništa čime bi mogao pokvariti međunarodne veze Ekvadora koje se moraju čuvati, kao što je slučaj sa Španjolskom", navodi se u priopćenju ministarstva.

Osnivač WikiLeaksa, rođen u Australiji, dobio je 2012. azil u britanskom veleposlanstvu u Quitu i tako izmaknuo izručenju Švedskoj koja ga traži zbog navodnog silovanja, što on negira.

Julian Assange je u listopadu pružio podršku katalonskoj vladi koja želi proglasiti nezavisnost, nakon referenduma koji je pravosuđe zabranilo i brojnih prosvjeda obilježenih policijskim nasiljem.

Kopirati
Drag cursor here to close