Nastavak

Ekstremni desničari u Norveškoj pocijepali primjerak Kur'ana

Provokacije ekstremnih desničara tijekom ramazana, izazvane paljenjem primjerka Kur'ana u Danskoj i Švedskoj proteklih dana, ovaj put su nastavljene u Norveškoj.
Vijesti / Svijet | 24. 04. 2022. u 19:49 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U događajima koji su izbili u Norveškoj tijekom provokacije članova ekstremno desničarske organizacije Stop islamizaciji Norveške (SIAN) koji su pocijepali primjerak Kur'ana, privedeno je deset osoba, a uništena su i dva policijska vozila, javlja Anadolija.

Provokacije ekstremnih desničara tijekom ramazana, izazvane paljenjem primjerka Kur'ana u Danskoj i Švedskoj proteklih dana, ovaj put su nastavljene u Norveškoj.

Siw Thokle, načelnica policije Sandefjorda, za državni list VG kazala je da su lider organizacije SIAN Lars Thorsen i njegovi prijatelji izazvali provokaciju tako što su u subotu pocijepali Kur'an u mjestu Sandefjord.

Napominjući da je druga grupa ljudi napala policiju kamenicama i flašama, Thokle je kazala da su pritom uništena dva policijska automobila, a deset demonstranata je privedeno.

Istaknula je da je policija koristila biber sprej da zaustavi veće sukobe.

Thokle je rekla da je došlo do nereda kada su ekstremni desničari uništili primjerak Kur'ana.

Lider SIAN-a Lars Thorsen objavio je na društvenim mrežama da je organizirao ovaj performans kako bi podržao Rasmusa Paludana, lidera danske krajnje desničarske Stranke uskog smjera (Stram Kurs), koji je proteklih dana u Danskoj i Švedskoj organizirao slične akcije paljenja primjeraka Kur'ana.

Kopirati
Drag cursor here to close