U sred molitve

Eksplozija u džamiji u Afganistanu, strahuje se od velikog broja mrtvih

U kratkoj izjavi objavljenoj na Twitteru, glasnogovornik Talibana rekao je da je "ubijeno i ranjeno više ljudi".
Vijesti / Svijet | 08. 10. 2021. u 13:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: TRT World / Ilustracija

U snažnoj eksploziji koja se dogodila danas u džamiji u Afganistanu ubijeno je najmanje 15 ljudi, a više od 90 ih je ozlijeđeno, javlja AFP pozivajući se na izvor iz Liječnika bez granica.

Eksplozija se dogodila u šijitskoj džamiji u provinciji Kunduz tijekom tjedne molitve. Svjedoci su rekli da su bili usred molitve kada su čuli eksploziju, piše AP.

Uzrok eksplozije zasad nije poznat.

Strahuje se da je u eksploziji ubijeno puno više ljudi nego što to govore prvi izvještaji. Neslužbene informacije govore o 50 ubijenih.

Društvenim mrežama šire se zastrašujuće snimke koje su navodno nastale u džamiji nakon eksplozije te prikazuju velik broj mrtvih tijela, ali njihova autentičnost zasad nije potvrđena.

Sunitski ekstremisti su tijekom zadnjih 20 godina u nizu zemalja izveli slične napade na šijitske muslimane, koje smatraju hereticima.

U kratkoj izjavi objavljenoj na Twitteru, glasnogovornik Talibana rekao je da je "ubijeno i ranjeno više ljudi".

Liječnik u Kunduzu za BBC je rekao da je u jednoj privatnoj bolnici prijavljena smrt šestero ljudi.

Talibani u Afganistanu se bore sa sve većom prijetnjom lokalnog ogranka Islamske države, poznatog kao Islamska država u Khorasanu. Militanti Islamske države organiziraju sve više napada po uzoru na dva smrtonosna napada koja su izveli u Kabulu tijekom i nakon evakuacije zapadnih snaga.

Kopirati
Drag cursor here to close