Libija

Ekshumirana 34 tijela etiopskih kršćana iz masovne grobnice ISIL-a

Grobnica je prekopana u nedjelju, nakon informacije dobivene tijekom istraga uhićenih pripadnika ISIL-a.
Vijesti / Svijet | 24. 12. 2018. u 17:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijela 34 etiopska kršćana koje su u Libiji pogubili pripadnici tzv. Islamske države (ISIL) 2015. godine ekshumirana su iz masovne grobnice, priopćile su u ponedjeljak libijske vlasti.

Grobnica je prekopana u nedjelju, nakon informacije dobivene tijekom istraga uhićenih pripadnika ISIL-a, priopćio je Odjel za kaznene istrage (CID) libijskog ministarstva unutarnjih poslova na Facebook stranici.

Snimka prikazan na društvenim mrežama u travnju 2015. godine prikazuje militante ISIL-a kako pucaju i odrubljuju glave kršćanima u narančastim odjelima na plaži.

CID je objavio fotografije masovne grobnice snimljene s dronom, na farmi u blizini priobalnog grada Sirte.

Tijela će biti prebačena u Etiopiju ''kada se domaće i međunarodne zakonske procedure dovrše'', priopćio je CID. Stotine tisuća ljudi emigriralo je iz subsaharske Afrike u Libiju u posljednjim godinama, od kojih su mnogi krenuli s nadom da će se domoći Europe.

Islamska država preuzela je kontrolu nad Sirteom, rodnim gradom bivšeg libijskog čelnika Muammara Gaddafija, i izgubila je vlast nad gradom krajem 2016. od lokalnih snaga podržanih američkim zračnim udarima, prenosi agencija Reuters.

Kopirati
Drag cursor here to close