Terorizam u srcu Europe

Dvoje državljana BiH čeka evakuaciju s aerodroma u Bruxellesu

Vijesti / Svijet | 22. 03. 2016. u 09:37 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na zračnoj luci u Bruxellesu u vrijeme eksplozija bilo je dvoje državljana Bosne i Hercegovine, saznaje N1.

Kako saznaje N1, radi se o Zoranu i Mili Vuković. Ovu informaciju za N1 je potvrdio veleposlanik Bosne i Hercegovine u Belgiji Draško Aćimović. On je kazao da su navedene osobe na sigurnom.

Bh. građani na sigurnom

"Oboje su na sigurnom i čekaju evakuaciju. Zamolili smo da ih dovezu u veleposlanstvo gdje ćemo se pobrinuti za njih", kazao je za N1 veleposlanik Aćimović.

Tri parlamentarke BiH se nalaze u Veleposlanstvu BiH u Bruxellesu.

Slavna bh. harmonikašica Merima Ključo se danas nalazila na aerodromu u Bruxellesu kada se dogodila eksplozija, a iskustvo je podijelila na svojoj Facebook stranici.

"Bila sam na aerodromu u Bruxellesu i krenula sam da potvrdim let za Los Angeles kada se dogodila eksplozija - i to 200 metara od mene", napisala je Ključo.

Prema službenim informacijama, u napadu na aerodromu u Bruxellesu poginulo je najmanje 13 osoba, a 35 ih je ozlijeđeno.

Nakon ovog napada, dogodila se još jedna eksplozija u metro stanici Maelbeek koja se nalazi nekoliko stotina metara od sjedišta Europske unije.

Do eksplozija je došlo nekoliko dana pošto je u Bruxellesu uhićen Salah Abdelsalam, glavni osumnjičenik za napade u Parizu 13. studenoga.

CNN navodi kako je postajo strah daće se nakon uhićenja Abdeslama aktivirati drugi članovi terorističke organizacije ISIL.

Ratno stanje

Draško Aćimović, veleposlanik Bosne i Hercegovine u Bruxellesu, u razgovoru za N1 potvrdio je da su se u tom belgijskom gradu desile dvije eksplozije na dva odvojena mjesta.

"U Bruxellesu je, kratko rečeno, kao ratno stanje. Možemo ga slobodno tako nazvati. Stotine auta hitne pomoći i policije su na ulicama. Nakon aerodroma eksplodirala je bomba i u metrou Maelbeeku. Računa se da ima dosta mrtvih i povrijeđenih, ali nemamo zvaničnih informacija", kazao je Draško Aćimović za N1.

Ambasador Aćimović je kazao da su svi telefoni na raspolaganju i da su u Ambasadi u Briselu svi u pripravnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close