Drama se nastavlja

Duge cijevi i dalje na ulicama Trogira, suprugu i djecu čuva policija

Neki građani javili su da su napadača vidjeli u Trogiru, na motociklu - međutim potvrde takve informacije nema.
Vijesti / Svijet | 30. 06. 2023. u 08:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ulicama Trogira neprestano patroliraju policijska vozila sa svim rodovima policije. Traga se za bivšim policajcem koji je u policiji radio 20-tak godina, i kažu da je bio i jedan od glavnih operativaca kada su se poduzimale bilo kakve akcije.

Potraga još traje

Kažu da ne znaju što se dogodilo i da je njegov rad bio uzoran, javila je za HRT-ov Dnevnik 3 Ivana Šilović, ispred postaje u kojoj je napadač radio.

U toj postaji je bila smještena i njegova obitelj, supruga i njegovo petoro djece, ali su sinoć vraćeni kući gdje će ih čuvati policija. Neki građani javili su da su napadača vidjeli u Trogiru, na motociklu - međutim potvrde takve informacije nema.

Nakon odlaska iz policije, napadač je, kažu krenuo u privatan posao, koji mu je dobro išao, "ali veliki su ga novci uzeli tako da je krenuo s kockanjem i sličnim stvarima". Reporterka HRT-a dodaje kako je motiv napada bila neutemeljena ljubomora, a da svađa između napadača i ranjenog traje već skoro godinu dana.

Od podneva Trogir pod policijskom opsadom. Duge cijevi na svakom koraku. Policajci tragaju za svojim bivšim 55-godišnjim kolegom koji je, iz još neutvrđenih razloga, pucao u 32-godišnjaka.

Pokrenuta je potraga, blokiran je dio u mjestu Arbanija gdje napadač ima kuću, a potom se potraga prošilila i na šire područje Trogira. Konkretno prema mjestu Prapatnica u kojemu napadač također joj jednu nekretninu. Obitelji napadnutog mladića stavljena je pod zaštitu policije.

Zabrana pristupa

Prije nekoliko mjeseci, doznajemo, počinitelj je oružjem prijetio i svojoj supruzi. Time je podebljao policijski dosje u kojemu je zavedeno više kaznenih djela - obiteljskog nasilja. Zbog toga mu je i izrečena mjera zabrane pristupa obitelji.

Ivana Šilović, kazala je u javljanju za Dnevnik kako su napadač i 32-godišnji ranjeni mladić bili susjedi u mjestu Arbanija na otoku Čiovu. Policija je blokirala to područje, a obitelji napadnutog mladića stavljena je pod zaštitu policije.

Bjegunac je navodno u mladića, inače obiteljskog prijatelja i susjeda, pucao zbog sumnje da je imao ljubavne odnose s njegovom ženom. Prije toga, ispred dućana, došlo je i do fizičkog obračuna koji su zaustavili vlasnik i kupac. Mladić je nakon toga ušao u automobil, a 55-godišnjak mu je s motora pucao u glavu, vrat i prsi.

Mladić je, kažu susjedi, bio vrijedan i pazio je na svaku kunu - a odazivao se na svaki poziv na rad, bilo na polju, bilo na moru. Kažu kako ga je za posao zvao i sam napadač, sve kako bi mu prijetio i napadao ga. Radilo se o patološkoj ljubomori - mladića je optuživao da ima aferu s njegovom suprugom. Mladić ga navodno nije htio prijaviti policiji zbog straha da mu napadač nešto ne napravi, piše HRT.

Potvrdila je da je potraga proširena na područje Prapatnice.

Kopirati
Drag cursor here to close