Ne stariji od 72 sata

Državljani Srbije u zemlju ulaze samo uz negativan test na koronavirus

Što se tiče stranih državljana, oni mogu u Srbiju ući uz dva uvjeta: negativan PCR test na koronavirus ne stariji od 72 sata i potvrdu koju izdaje komisija.
Vijesti / Svijet | 12. 05. 2020. u 19:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Državljani Srbije mogu ući u Srbiju i kretati se bez ograničenja uz negativan PCR test na koronavirus, ne stariji od 72 sata, a ukoliko nemaju urađen test s negativnim rezultatom, svi srpski državljani, bez izuzetka, morat će biti u kućnoj samoizolaciji u trajanju od 14 dana, priopćila je danas Vlada Srbije, prenosi Anadolija.

Što se tiče stranih državljana, oni mogu u Srbiju ući uz dva uvjeta: negativan PCR test na koronavirus ne stariji od 72 sata i potvrdu koju izdaje komisija koju čine predstavnici Ministarstva zdravlja, Ministarstva građevinarstva, prometa i infrastrukture, Ministarstva vanjskih poslova i Ministarstva unutarnjih poslova.

Ova potvrda može se pribaviti u srbijanskoj ambasadi ili konzulatu u zemlji iz koje strani državljanin dolazi.

Treba dodati i da je krizni stožer za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19, preporučio Vladi da od 1. lipnja u potpunosti otvori granice za državljane četiri susjedne zemlje, odnosno Bosne i Hercegovine, Albanije, Crne Gore i Sjeverne Makedonije.

Kopirati
Drag cursor here to close