Dojave

Drama u Zagrebu: Ispražnjeni tržni centri zbog dojava o bombama

Dojave su navodno stigle unutar pola sata i to mailom.
Vijesti / Svijet | 12. 06. 2022. u 10:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Operativno dežurstvo zagrebačke policije primilo je u nedjelju nešto prije 9,30 sati dojave o navodno postavljenim bombama u više zagrebačkih trgovinskih centara, potvrdila je Policijska uprava zagrebačka.

Policija je na terenu i provodi potrebne radnje i mjere radi utvrđivanja istinitosti dojave i vodeći brigu o sigurnosti građana, izvijestili su iz policije.

Pretrage prostora provode se u City Centru one East, Garden Mallu u Dubravi te Family Mallu u Jankomiru.

U policiji ističu da nema mjesta za paniku, objavila je Hina.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević izjavio je u nedjelju kako su današnje dojave o podmetnutim bombama u više trgovačkih centara već treći put u zadnje vrijeme pa očekuje da se, ako se pokažu lažnim, utvrdi počinitelj, a o svemu će se detaljno očitovati PUZ.

"Tu je riječ o nizu lokacija gdje su došle dojave o podmetnutoj bombi koje se sada provjeravaju, i to treći put u zadnje vrijeme, nakon dojava u Areni i Avenue Mallu", izjavio je Tomašević i dodao da će se policija detaljno očitovati o tim dojavama priopćenjem.

Tomašević od policije očekuje da utvrdi - ako se pokaže da su dojave lažne, tko je počinitelj jer je to kazneno djelo.

''Građane se uznemirava i bilo bi dobro da se počinitelja drastično kazni, a za to su predviđene visoke kazne i zatvor'', dodao je.

 

Kopirati
Drag cursor here to close