Postavio skrivene kamere

Drama u turističkoj oazi: Vlasnik hotela snimao goste u intimnim trenucima

Hotel je imao ukupno šest skrivenih kamera koje su snimale video i audio u hotelskim sobama.
Vijesti / Svijet | 02. 05. 2023. u 10:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Cure detalji skandala na Halkidikiju, gdje je otkriveno da je vlasnik hotela u Grčkoj postavio kamere u hotelske sobe. On je suočen s optužbama da je u svom smještaju postavio skrivene kamere koje su ilegalno snimale intimne trenutke gostiju.

Muškarac koji je prošlog ljeta s obitelji boravio u hotelu progovorio je o šoku koji je osjetio kada je saznao da su privatni trenuci njegove obitelji možda snimljeni bez njegova znanja ili pristanka. Opisuje kako je djetetu mijenjao pelene i kako je dijete dugo bilo golo u sobi, a onda je otkrio da je kamera sve snimila, prenosi Dnevnik.hr

Otac je objasnio da je na noćnom ormariću pored njihova kreveta pronađen crni uređaj koji je izgledao kao punjač za mobitel, s USB priključkom, i koji je snimao njihove privatne trenutke. Hotel je imao ukupno šest skrivenih kamera koje su snimale video i audio u hotelskim sobama.

Izjavio je da je na početku bio impresioniran hotelom koji ima sve pogodnosti hotela s pet zvjezdica po razumnoj cijeni te je čak čestitao vlasniku.

Skandal je otkriven kada je par koji je odsjeo u hotelu podnio prijavu policiji u Solunu. Istraga grčke policije pokrenuta je nakon pritužbe mladog para koji je krajem rujna 2022. godine pronašao kameru u sobi u kojoj je proveo noć.

Par je besplatno ugostio vlasnik hotela kao nagradu za suradnju s hotelom prošlog ljeta. No ženin partner, inače električar, otkrio je skrivenu kameru u njihovoj sobi i prijavio je policiji, piše Helllas.

Par je izvijestio da kamera neprestano snima slike i zvuk njihovih pokreta. Skandal je izazvao zabrinutost zbog privatnosti i naglasio potrebu za strožim propisima za zaštitu prava gostiju u hotelima i drugim objektima.

Tijekom istrage utvrđeno je da je 34-godišnjak snimao 27 osoba, većinom grčkih i stranih turista, od kojih je 13 osoba identificirano.

Kopirati
Drag cursor here to close