Zrakoplov hitno sletio

Drama iznad Brača: Putnik napisao "Volim Allaha" na formularu za lijekove

Prema izvješću portala La Repubblice, mladić se ukrcao u Parizu u 11.40 sati, a zatim mu je pozlilo u avionu, zbog čega je let kasnio tri sata.
Vijesti / Svijet | 09. 11. 2023. u 11:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U utorak poslijepodne došlo je do protuterorističke uzbune kada je zrakoplov aviokompanije "Vueling" koji je išao iz Pariza prema Kairu hitno sletio. U blizini hrvatskog otoka Brača iznenada je promijenio rutu prema zračnoj luci "Fiumicino" u Rimu. Naime, 29-godišnji putnik izazvao je paniku ispisavši na formularu za lijekove "Volim Allaha".

Pilot je ovu gestu protumačio sumnjičavo, što ga je navelo da preusmjeri zrakoplov iz straha da se radi o islamskom fundamentalistu. Na pisti za slijetanje, čekajući zrakoplov, osim Zračne granične policije, bili su i snajperisti spremni za pucanje u slučaju opasnosti.

Stjuardese upozorile pilota

Prema izvješću portala La Repubblice, mladić se ukrcao u Parizu u 11.40 sati, a zatim mu je pozlilo u avionu, zbog čega je let kasnio tri sata. Nakon što je vikao i smetao ostalim putnicima, stjuardese su ga pozvale da upotrijebi lijekove koji su bili dostupni u kutiji za hitne slučajeve na letu, tražeći od njega da ispuni obrazac za informirani pristanak.

Upravo u tom trenutku se javila situacija koja je natjerala osoblje u avionu na uzbunu: čovjek je, osim svojih osobnih podataka, zapravo napisao "Volim Allaha" na papiru..

U strahu da se radi o ekstremistu, stjuardese su odmah upozorile pilota, koji je odlučio obavijestiti radarsku sobu, pa je promijenio plan leta: hitno odredište Rim, piše Il Giornale.

Pojašnjenje nakon slijetanja

Nakon što je zrakoplov sletio u zračnu luku Fiumicino, agenti su ispitali 29-godišnjeg Egipćanina koji je u međuvremenu bio izoliran u zrakoplovu. Iz razgovora je proizašlo da iako se mladić čudno ponašao nije bio terorist, no unatoč tome ostao je na zemlji, a zrakoplov je bez njega krenuo prema Kairu. Za policiju nije bilo opasnosti, no pilot ga više nije želio u avionu.

Kopirati
Drag cursor here to close