Prijeteći mailovi

Dojave o bombama u školama širom Crne Gore, nastava online

Nove dojave da su postavljene bombe stigle su jutros u sve škole u Bijelom Polju, nekoliko škola Podgorici, dvije osnovne škole Baru, Kotoru…
Vijesti / Svijet | 13. 12. 2022. u 11:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo prosvjete priopćilo je da će se nastava u svim osnovom i srednjim školama u Crnoj Gori organizirati online, imajući u vidu pristigle dojave o postavljenim bombama.

Nove dojave da su postavljene bombe stigle su jutros u sve škole u Bijelom Polju, nekoliko škola Podgorici, dvije osnovne škole Baru, Kotoru…

Policiji je nešto poslije 9.35 sati stigla serija prijava da su na školske mejlove više podgoričkih srednjih i osnovnih škola stigli novi prijeteći mejlovi da je navodno postavljena bomba, piše N1.

Prijeteći mejlovi su stigli Muzičkoj školi “Vaso Pavić, Ekonomskoj “Mirko Vešović”, OŠ ” Savo Pejanović”, “Maksim Gorki”, “21. maj”, “Savo Pejanović”, OŠ “Štampar Makarije”, “Pavle Rovinski”… Dojava je stigla i kotorskoj Pomorskoj školi, nakon čega su evakuirani učenici Gimnazije koja se nalazi u istoj zgradi.

Bombe su dojavljene u barskim školama “Blažo Jokov Orlandić” i “Meksiko”.

Zbog dojave, školski savjeti su raspustili prvu smjenu đaka i poslali ih kući.

Policija je, po protokolu u ovakvim situacijama, izdala naređenje da se škole evakuiraju nakon čega će uslijediti antidiverzijski pregledi.

Nastava u svim školama u Crnoj Gori održat će se online

Ministarstvo prosvjete priopćilo je da će se nastava u svim osnovom i srednjim školama u Crnoj Gori organizirati online, imajući u vidu pristigle dojave o postavljenim bombama

“Na ovaj način nastojimo da osiguramo kontinuitet nastave, vodeći računa o sigurnosti učenika i zaposlenih. Ministarstvo prosvjete će u suradnji s Upravom policije, blagovremeno obavijestiti javnost o svim daljim aktivnostima i preporukama”, navodi se u priopćenju.

Iz ovog Vladinog resora apelirali su na smirenost i pribranost svih građana, te poštovanje instrukcija Ministarstva i Uprave policije, kako bi zajednički doprinijeli stabilnosti u novonastaloj situaciji.

Dojave i jučer ispraznile učionice

Tokom jučerašnjeg dana zbog novog talasa prijetećih mejlova nastava nije održana u svim podgoričkim osnovnim i srednjim školama ali i u jednoj u Nikšiću.

Nakon prvih prijava o prijetećim mejlovima, Ministarstvo prosvjete je naložilo svim osnovnim i srednjim školama na teritoriji Podgorice i Zete da nastavu u popodnevnoj smjeni organiziraju online.

Iz Ministarstva su jučer kazali da su odmah po dobivanju informacije pozvali sve osnovne i srednje škole i dali preporuku da učenici i zaposleni napuste školske objekte i o svim aktivnostima obavijeste Upravu policije.

Kopirati
Drag cursor here to close