"Arogantna politika"

Dodik: Od Zapada ne možemo ništa očekivati

"Da Putin od mene zatraži nešto što nije u našem interesu, to se ne bi ostvarilo. On tako nešto nikada nije tražio, a Zapad uvijek traži", kazao je Dodik.
Vijesti / Svijet | 12. 02. 2023. u 15:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se protivi prijedlogu da Bosna i Hercegovina uvede sankcije Rusiji.

On smatra da se "od Zapada ništa ne može očekivati, bez obzira na to što nude demokratski život i ekonomski prosperitet".

Sankcije

"Ne propuštaju priliku da traže da se uvedu sankcije, kao i da nas privuku sebi, da učinimo loš korak prema Rusiji ili ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu zato što oni misle da je on loš", rekao je Dodik za "Kosovo online".

Dodik je naveo da Zapad svojom arogantnom politikom nikada nije prihvatio i realno razmotrio zahtjeve Rusije da se ne približava njenim granicama, a pošto su to učinili, sada krive Putina kako bi napravili atmosferu - "evo, tamo je krivac za naše probleme".

"Putin je kriv zato što u Bruxellesu nema ulične rasvjete. Tko je drugi kriv? Dodik, naravno, najlošiji, pa sada je kriv Vučić. Oni idu tim matricama", izjavio je Dodik.

Smatra da kada bi osudili Rusiju, Srbi od Zapada ne bi dobili ništa.

"Jedini oslonac"

"Kada bismo rekli da osuđujemo Rusiju, Putina, pridržavamo se sankcija, uvodimo vize Rusima u BiH, misli li netko da bismo nešto dobili od Zapada? Trajno bismo izgubili prijatelje koji su nam se pokazali u povijesti kao jedini oslonac. Ovo je naš odgovor prema prijateljima i za investiranje u budućnost jer od Zapada ništa ne možemo očekivati, bez obzira na to što nude demokratski život, ekonomski prosperitet", rekao je Dodik.

Video: Dodik - Rusija nije nikada imala nikakve zahteve, dok ih je zapad imao stalno

Kada je riječ o navodima o ruskom utjecaju, Dodik je rekao da na njega nitko nema utjecaj, samo srpski narod.

"Јa sam čovjek srpskog naroda i Republike Srpske i jedino odgovaram onima koji su za mene glasali. Da Putin od mene zatraži nešto što nije u našem interesu, to se ne bi ostvarilo. On tako nešto nikada nije tražio, a Zapad uvijek traži. Gdje god se sretnemo, oni uvijek traže. Prema tome, naša pozicija u tome je jasna", dodao je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close