Otvaranje granica

Dobrodošli u Ameriku! Svi vi koji ste potpuno cijepljeni

Od studenog će stranim putnicima biti dopušteno putovati u SAD ako su potpuno cijepljeni, te podvrgnuti testiranju i praćenju kontakata.
Vijesti / Svijet | 21. 09. 2021. u 10:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjedinjene Države odlučile su ublažiti ograničenja putovanja uvedena zbog pandemije koronavirusa, ponovo se otvarajući putnicima iz Velike Britanije, EU i drugih zemalja, javlja Sky News. 

Od studenog će stranim putnicima biti dopušteno putovati u SAD ako su potpuno cijepljeni, te podvrgnuti testiranju i praćenju kontakata.

SAD od početka prošle godine primjenjuju stroga ograničenja putovanja.

Ovaj potez dolazi kao odgovor na brojne zahtjeve europskih saveznika i znači da se obitelji i prijatelji, koji su bil razdvojeni i više od godinu i po dana ograničenjima putovanja, sada ponovo mogu vidjeti. 

- Ovo je sretan dan - New York, evo me, dolazim! - rekao je francuski poduzetnik Stephane Le Breton agenciji Associated Press i dodao da se veoma raduje putovanju u New York koje je zbog ograničenja bilo obustavljeno.

Koordinator Bijele kuće za COVID-19 Jeff Zients najavio je u ponedjeljak nova pravila, rekavši da se odnose na pojedince, a ne na pristupe pojedinačnim zemljama, ,,što će značiti da ćemo imati snažniji sistem provjere."

Kopirati
Drag cursor here to close