Umrla s teškim opeklinama

Djevojka odbila prosidbu, muškarac je polio kerozinom i zapalio

Tvrdokorne hinduističke skupine pozvale su da se optuženog muslimana osudi na smrt.
Vijesti / Svijet | 30. 08. 2022. u 15:03 Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Indijska policija formirala je u utorak posebnu istražnu jedinicu za istragu smrti djevojke koju je zapalio muškarac koji ju je uhodio i čiju je prosidbu odbila, u slučaju koji je raspirio bijes u zemlji s raširenim nasiljem nad ženama.

Tvrdokorne hinduističke skupine pozvale su da se optuženog muslimana osudi na smrt. Policija je navela da optuženik živi u istom mjestu kao i žrtva, u okrugu Dumka u istočnoj državi Jharkhand.

Policija je objavila da je muškarac žrtvu Ankitu prošlog utorka polio kerozinom kroz prozor njezine kuće dok je spavala i zapalio je. Ankita je umrla s teškim opeklinama u nedjelju u bolnici.

"Dva viša dužnosnika raspoređena su u gradu i oni će koordinirati istragu s okružnim načelnikom policije", rekao je Amol V. Homkar, glasnogovornik policije Jharkhanda. Dodao je da su optuženik i suoptuženik uhićeni.

Vishva Hindu Parishad (Svjetsko hinduističko vijeće) priopćilo je da će većinska hinduistička zajednica izaći na ulice u znak prosvjeda ako se ne poduzmu odgovarajuće mjere.

Vlasti okruga ograničile su kretanje ljudi.

"Nakon okrutnosti nad Ankitom, njezina smrt natjerala je svakog Indijca da pogne glavu od srama", napisao je na Twitteru Rahul Gandhi, čelnik glavne oporbene Kongresne stranke.

"Danas postoji prijeka potreba za stvaranje sigurnog okruženja za žene u zemlji", dodao je.

Kopirati
Drag cursor here to close