Opskrba

Djelovi Krima bez električne energije

Vijesti / Svijet | 24. 03. 2014. u 07:28 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Djelovi Krima ostali su sinoć bez električne energije, a regionalni distributer to je pripisao tehničkim problemima u opskrbi električnom energijom koja na Krim stiže iz središnjeg dijela Ukrajine.

Prema riječima lokalnih stanovnika, struje nije imalo nekoliko gradova na Krimu uključujući i neke rubne dijelove regionalnog glavnog grada Simferopolja.

Većina električne energije, jednako kao što je slučaj i u opskrbi vodom i hranom, dolazi na Krim iz središnjeg dijela Ukrajine.

Kijev je u srijedu zaprijetio lokalnim vlastima na Krimu, na kojem je nedavno ogromnom većinom prošao referendum o priključenju Rusiji, da će poduzeti odgovarajuće mjere, uključujući i one tehničko-tehnološke prirode ako se provokacije protiv ukrajinskih snaga u regiji ne okončaju.

Nove vlasti na Krimu koje podupire Moskva oglušile su se o to upozorenje, a ruske snage zauzele su najveći dio ukrajinskih vojnih postrojenja na Krimu nakon što je Moskva formalno anektirala Krim 21. ožujka. 

Krim: Rusi zauzeli treću vojnu bazu

Ruske snage zauzele su kontrolu nad krimskom pomorskom ratnom bazom u Fedoziji. To je treća vojna baza u 48 sati.

Glasnogovornik ukrajinske obrane Vladislav Seleznjov rekao je kako su Rusi napali bazu iz dva smjera s naoružanim vojnicima. Okupili su Ukrajince na jedno mjesto, a časnike vezali.

Rusija je sada zauzela većinu vojnih baza na Krimu i tako učvrstila svoj položaj na poluotoku. Vojnik iz baze u Fedoziji rekao je za Reuters kako je bilo i pucnjave i potvrdio je da su Rusi zauzeli bazu.

BBC piše kako Rusi imaju kompletnu kontrolu, a ukrajinski vojnici su odvedeni.
Fedozija je bila jedna od posljednjih ukrajinskih baza. Rusi su već zauzeli dvije baze u petak. Podigli su svoje zastave iznad 189 objekta.

 

Kopirati
Drag cursor here to close