Times of Israel

Direktor CIA-e se sastaje s Netanyahuom

Portal "Times of Israel", pozivajući se na izraelskog dužnosnika, objavio je da će se sastanak održati u ponedjeljak poslijepodne u Jerusalemu (Al-Quds)
Vijesti / Svijet | 06. 05. 2024. u 12:03 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor CIA-e William Burns sastat će se s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom u jeku pregovora o prekidu vatre i razmjeni zarobljenika između Izraela i Hamasa.

Portal "Times of Israel", pozivajući se na izraelskog dužnosnika, objavio je da će se sastanak održati u ponedjeljak poslijepodne u Jerusalemu (Al-Quds).

Posjeta Burnsa dolazi upravo u momentima kada je izraelska vojska počela evakuirati neke četvrti u Rafahu, gdje se oko 1,5 milijuna raseljenih Palestinaca sklonilo na jugu Pojasa Gaze.

Naoad na Rafah 

Izrael planira napad na Rafah, piše Anadolija, usprkos protivljenju međunarodne zajednice, uključujući Sjedinjene Američke Države (SAD).

Burns je stigao u Kairo 3. svibnja na sastanke s egipatskim dužnosnicima u vezi s pregovorima o prekidu vatre u Gazi.

Izraelska vojska je jutros tražila evakuaciju nekih naselja na istoku Rafaha, gdje su se sklonili raseljeni Palestinci.

Palestincima koji žive u tom regionu upućen je poziv da "idu u humanitarne zone" Al-Mawasi i Khan Yunis, za koja se tvrdi da su sigurna područja.

Ubijeno više od 34.600 Palestinaca

Više od 34.600 Palestinaca ubijeno je u izraelskim napadima na Pojas Gaze od 7. listopada prošle godine.

Rat je gurnuo 85 posto stanovništva Pojasa Gaze u interno raseljene uz akutnu nestašicu hrane, čiste vode i lijekova, dok je 60 posto infrastrukture enklave oštećeno ili uništeno, podaci su Ujedinjenih naroda.

Izrael je pred Međunarodnim sudom pravde optužen za genocid. Privremenom presudom u siječnju Tel Avivu je naloženo da poduzme mjere kako bi se osiguralo pružanje humanitarne pomoći civilima u Gazi.

Kopirati
Drag cursor here to close