Direktor američke Nacionalne obavještajne agencije Dan Coats podnio ostavku

Coatsov odlazak bit će posljednji u dugom nizu ostavki visokih dužnosnika Trumpove administracije
Vijesti / Svijet | 29. 07. 2019. u 10:01 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Direktor američke Nacionalne obavještajne agencije Dan Coats odlazi s dužnosti 15. kolovoza, objavio je u nedjelju Donald Trump iz čije su administracije od početka godine otišli mnogi visoki dužnosnici.  

Američki predsjednik je u objavi na Twitteru napisao da će  imenovati Johna Ratclifea, zastupnika iz Teksasa u Zastupničkom domu, člana odbora za obavještajnu djelatnost, pravosuđe i unutarnju sigurnost.  

"John će voditi i biti uzor velikoj zemlji koju voli", napisao je Trump zahvalivši Coatsu što je "služio našoj zemlji", prenosi CBS News. 

U svom pismu o ostavci predsjedniku Coats je rekao: "Obavještajna zajednica jača je nego ikad i sve je bolje pripremljena za nove izazove i mogućnosti. Kao što smo ranije raspravljali, vjerujem da je vrijeme da pređem na sljedeće poglavlje svog života", napisao je. 

Trump se u više navrata sukobio s šefovima američkih obavještajnih službi, uključujući i Coatsa, oko pitanja od ruskog uplitanja na izborima 2016. do sjevernokorejske denuklearizacije i Irana. 

Coatsov odlazak bit će posljednji u dugom nizu ostavki visokih dužnosnika Trumpove administracije, uključujući ministra obrane Jima Mattisa, američku ministricu nacionalne sigurnosti Kirstjen Nielsen, šefa osoblja Bijele kuće  Johna Kellyja i  državnog sekretara Rexa Tillersona. 

Kopirati
Drag cursor here to close