Bivši Jehovin svjedok

Detalji napada u Hamburgu: 35-godišnjak ubio i ženu u sedmom mjesecu trudnoće

Ovu informaciju potvrdio je njemački ministar unutarnjih poslova, dok je policija identificirala napadača kao Philippa F., 35-godišnjeg Nijemca koji nije imao policijski dosje.
Vijesti / Svijet | 10. 03. 2023. u 13:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nerođeno dijete žene koja je bila u sedmom mjesecu trudnoće identificirano je među žrtvama pucnjave u crkvenom centru Jehovinih svjedoka u njemačkom gradu Hamburgu koje se dogodilo u četvrtak navečer.

Ovu informaciju potvrdio je njemački ministar unutarnjih poslova, dok je policija identificirala napadača kao Philippa F., 35-godišnjeg Nijemca koji nije imao policijski dosje. Napadač je bio član kongregacije, no ogorčen je napustio Jehovine svjedoke prije 18 mjeseci, prenosi Hina. 

Veća količina streljiva

Također su otkrili da je u siječnju policajcima poslana anonimna prijava u kojoj se tvrdi da napadaču ne bi trebalo dopustiti da ima oružje i da se možda radi o psihički bolesnoj osobi "punoj bijesa naspram vjerskih zajednica i bivšeg poslodavca" no nakon kontrole nisu pronađeni nikakvi detalji koji bi opravdali oduzimanje dozvole za nošenje oružja.

"Prilikom kontrole stana Philippa F. nisu bile utvrđene nikakve nepravilnosti, a sam počinitelj nije odavao dojam psihički bolesne osobe", rekao je Ralf Martin Meyer, predsjednik policijske uprave Hamburg.

U noćašnjem pretresu stana počinitelja pronađena je i veća količina streljiva, rekao je Ralf Peter Anders iz državnog odvjetništva Hamburga. Kako je rečeno, napadač do sada nije bio poznat vlastima.

Na konferenciji za novinare, ministar unutarnjih poslova Hamburga Andy Grote rekao je napadač pobjegao na kat iznad mjesta gdje se dogodio pokolj kada je policija stigla, a onda si oduzeo život.

Osam osoba 

U incidentu je poginulo osam osoba, uključujući i napadača. Žrtve su četiri muškarca, dvije žene i nerođeno dijete. Osam osoba je ozlijeđeno, od kojih četiri teže.

U crkvi je u trenutku napada bilo 50 ljudi.

Policija je također rekla da je napadač, prije nego što je ušao u zgradu, pucao deset puta u ženu u automobilu vani na parkiralištu, ali je ona uspjela pobjeći.

"Ovo je užasan zločin, nešto što nismo doživjeli u prošlosti. Vidimo to na TV-u, vidimo i drugdje, ali nikada nismo vidjeli da se to dogodilo u našem gradu - kazao je Grote.

Njemački kancelar Olaf Scholz, inače bivši gradonačelnik Hamburga, opisao je pucnjavu kao "brutalan čin nasilja".

Kopirati
Drag cursor here to close