O Rusiji i Kini

Dačić: Srbija uvođenjem sankcija gubi stare, a ne dobiva nove prijatelje

"Jedino što mislim da je realno to je da se prihvati realno stanje na terenu kakvo jeste. A to je da se točno zna što je srpsko što je albansko. Sve dok se ne razgovara o takvom političkom rješenju svako drugo rješenje će biti neuspjelo", rekao je Da
Vijesti / Svijet | 14. 11. 2022. u 14:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija ne može uvesti sankcije Rusiji i Kini jer ne dobiva nove prijatelje zbog toga, a mogla bi da izgubi stare.

Potpuno bi bilo drugačije da mi imamo na Zapadu razumijevanje. Da kažete: SAD, Francuska, Velika Britanija kao stalne članice Savjeta sigurnosti će imati u vidu naše interese, neće gurati Kosovo u Ujedinjene narode i sve ostalo, čuli ste i Tursku što kaže, oni neće prestati", rekao je Dačić.

On je gostujući jutros na televiziji Hepi rekao da bi, ako građani Srbije procjene da je Kosovo "izgubljena priča", onda mogla da se vodi nova politika, ali da u ovoj situaciji to nije moguće i da zbog toga mora da se vodi računa o tom interesu, prenosi Nova.rs. 

"Neće biti povratka (Srba u kosovske institucije) dok ne bude iskoraka u vezi s pitanjem 'Zajednice srpskih općina'. To je metoda neoružanog otpora", rekao je Dačić.

On je ponovio da je nemoguće da Srbija prihvati planove koji polaze od toga da je Kosovo nezavisno niti da će ono prihvatiti da se vrati u sastav Srbije.

"Jedino što mislim da je realno to je da se prihvati realno stanje na terenu kakvo jeste. A to je da se točno zna što je srpsko što je albansko. Sve dok se ne razgovara o takvom političkom rješenju svako drugo rješenje će biti neuspjelo", rekao je Dačić.

Kopirati
Drag cursor here to close