Cirkus je počeo

Trump službeno uhićen

Dok je dolazio na sud, Trump se oglasio na svojoj društvenoj mreži. ‘WOW, uhitit će me!
Vijesti / Svijet | 04. 04. 2023. u 19:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trump se predao američkim vlastima i sada je i službeno uhićen!

Dok je dolazio na sud, Trump se oglasio na svojoj društvenoj mreži. ‘WOW, uhitit će me! Ne mogu vjerovati da se ovo događa u Americi‘, napisao je.

Trump je stigao u zgradu suda kako bi se suočio s optužnicom koja je podignuta protiv njega. Mahao je svojim pristašama dok je izlazio iz svog SUV-a u pratnji agenata tajne službe.

Bivši predsjednik prvo ide u ured tužitelja gdje će formalno biti uhićen i gdje će mu biti uzeti otisci prstiju te ga fotografirati, odnosno napraviti tzv. ‘mugshot‘.

Novinari Sky Newsa dobili su potvrdu da će se Trump izjasniti da nije kriv.

Foto:AFP / Trump u štićenoj koloni krenuo na sud

Trump je u štićenoj koloni od 10-ak vozila danas krenuo na sud. U koloni su bili policijski automobili, vozila tajne službe, ali i hitna pomoć.

Bilo je mnogo nagađanja o tome hoće li se Donald Trump obratiti javnosti u New Yorku gdje će danas biti priveden na sud, prenose svijetski mediji.

Donald Trump, bivši predsjednik i favorit za republikanskog kandidata za predsjedničke izbore 2024., u utorak će se pojaviti pred sudom i biti upoznat s optužnicom, uzet će mu se otisci prstiju i fotografirati za arhivu te će se izjasniti o krivnji, što je za SAD povijesni trenutak

Njegovi savjetnici su sada rekli CNN-u da će on vjerojatno dati kratak komentar, odnosno "jednu crticu" o današnjem početku suđenja. Ostatak će navodno sačuvati za večernje obraćanje (noćašnje po hrvatskom vremenu) koje bi trebao održati na svojem imanju Mar-a-Lago na Floridi.

Nije jasno gdje točno Trump navodno planira dati ovaj kratki komentar.

Trump sa sobom poveo snimatelja

Snimatelj Donalda Trumpa putovao je s njim od Floride do New Yorka kako bi dokumentirao što se događa iza kulisa privođenja bivšeg predsjednika Donalda Trumpa na sud, prenosi CNN pozivajući se na dva izvora upoznata s Trumpovim planovima.

Kopirati
Drag cursor here to close