Napadi dronovima

Ciljali i Moskvu: Ukrajinci pogodili ruska energetska postrojenja

Ukrajina u posljednjih nekoliko mjeseci pokreće niz napada bespilotnim letjelicama na ruske rafinerije i energetska postrojenja...
Vijesti / Svijet | 12. 03. 2024. u 10:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ruska energetska postrojenja u regijama Orel i Nižnji Novgorod gorjela su u utorak nakon ukrajinskog napada dronovima, rekli su lokalni čelnici i mediji, u još nepotvrđenoj koordiniranoj zračnoj operaciji Kijeva koja je također ciljala Moskvu i druge regije, piše Hina.

Požari u rafineriji

Sustavi protuzračne obrane oborili su ukupno 25 bespilotnih letjelica koje je Ukrajina lansirala iznad nekoliko ruskih regija, objavila je ruska državna novinska agencija RIA pozivajući se na rusko ministarstvo obrane. Ne zna se jesu li svi dronovi uništeni.

"Ujutro su bespilotne letjelice napale industrijsku zonu Kstovo s rafinerijama", objavio je na Telegramu Gleb Nikitin, guverner Nižnjeg Novgoroda, dodajući da je u napadu gorjelo postrojenje za preradu goriva.

RIA je izvijestila da je gašen požar na području Lukoilove rafinerije u Kstovu.

Guverner Orela Andrej Kličkov objavio je na Telegramu da je Ukrajina izvela napad bespilotnim letjelicama na postrojenja za preradu goriva u njegovoj regiji, dok je ruska državna novinska agencija RIA citirala službe za hitne slučajeve da je jedno skladište nafte bilo u plamenu nakon napada.

Veliki plamen

Telegram kanal Baza, blizak ruskim policijskim snagama, objavio je fotografiju velikog plamena koji se diže iznad vjerojatno industrijskog postrojenja. Kanal je citirao stanovnike Orela koji su svjedočili eksploziji prije izbijanja požara.

Dužnosnici u regijama Moskva, Kursk, Tula, Voronjež i Belgorod također su izvijestili o napadima bespilotnim letjelicama, ne dajući puno detalja o potencijalnoj šteti, ali rekavši da u napadima nije bilo prijavljenih žrtava.

Ukrajina u posljednjih nekoliko mjeseci pokreće niz napada bespilotnim letjelicama na ruske rafinerije i energetska postrojenja, od kojih su neki bili uspješni i uzrokovali značajnu štetu i zastoje u radu.

Dron koji je letio prema Moskvi oboren je iznad okruga Ramenski u blizini, objavio je gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin na Telegramu.

Ukrajinske postrojbe ušle u Rusiju

Ukrajinske vojne formacije koja sebe nazivaju Legija "Sloboda Rusije", RDK i Sibirski bataljun ušli su u Kursku i Belgorodsku oblast Ruske Federacije u sklopu zajedničke operacije.

Kako je izvijestio oporbeni zastupnik Ilya Ponomaryov, pogranični grad Lozova Rudka u Belgorodskoj oblasti potpuno je pod kontrolom oslobodilačkih snaga.

Trenutačno traju borbe u Tetkinu, u regiji Kursk.

Kopirati
Drag cursor here to close