Nitko ne zna zašto

Cijela obitelj skočila sa sedmog kata, preživio samo 15-godišnjak

"Petero članova iste obitelji je palo sa svog balkona na sedmom katu. Muškarac, dvije žene i djevojčica su preminulo, a adolescent je hospitaliziran i u kritičnom je stanju" objavila je policija.
Vijesti / Svijet | 28. 03. 2022. u 09:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četvero članova francuske obitelji je preminulo, a peti je u kritičnom stanju nakon što su pali sa sedmog kata stambene zgrade u švicarskom ljetovalištu Montreux.

Švicarska policija je objavila kako je uzrok pada i dalje istražuje te su isključili mogućnost da je u stanu bilo još ljudi, javlja Reuters. Švicarski su mediji objavili kako se radi o obitelji iz Francuske te da su s balkona - skočili, piše 24sata.

"Petero članova iste obitelji je palo sa svog balkona na sedmom katu. Muškarac, dvije žene i djevojčica su preminulo, a adolescent je hospitaliziran i u kritičnom je stanju" objavila je policija.

Naveli su i kako je uoči pada na vrata došla policija s nalogom za oca koji se nije javljao na pozive škole za provjeru školovanja njegovog sina koji se školovao kod kuće. Policajci su pozvonili na vrata, glas s druge strane im je rekao da se predstave, a kad su to učinili, glas im je prestao odgovarati.

Još uvijek su bili u zgradi kada je policiji stigla dojava da je više ljudi palo s balkona, potvrdio je Jean-Christophe Sauterel, glasnogovornik policije u Vaudu, kantonu u kojem se nalazi Montreux.

Među preminulima je otac (40), njegova supruga te njezina sestra blizanka stare 41 godinu, te osmogodišnja djevojčica. U tijeku je formalna identifikacija tijela. Što je točno nagnalo peteročlanu obitelj u toliki očaj da svi skoče s balkona još uvijek nije poznato, a policijski službenici kantona Vaud i dalje intenzivno istražuju ovaj slučaj.

Policija se nada da će više detalja i motiv za ovakav čin uspjeti doznati od jedinog preživjelog člana obitelji. Riječ je o 15-godišnjem dječaku koji je trenutno u bolnici, više nije u životnoj opasnosti, a nije poznato je li policija već pokušala obaviti razgovor s njim.

S obzirom na to da je obitelj iz Francuske, brojni su se francuski mediji posvetili ovoj priči, a navode da je obitelj bila dio Prepper pokreta. Prepperi stvaraju zalihe hrane i lijekova i pripremaju se tako za 'sudnji dan'.

Prozori peterosobnog stana bili su zapečaćeni, a obitelj je koristila samo dvije sobe dok je ostatak stana bio prekriven konzervama i ljekovima, a susjedi kažu kako su neprestano naručivali ogromne količine paketa koji su im bili dostavljani pred vrata. Ovo ponašanje djeluje poprilično čudno jer, barem na papiru, troje odraslih članova obitelji nisu bili autsajderi.

Dvije sestre blizanke bile su kćeri poznatog i cijenjenog alžirskog pisca koji je ubijen prije 60 godina od strane desničarskog pokreta koji se protivio neovisnosti Alžira. Ove godine obilježeno je 60 godina od njegove smrti na zahtjev francuskg predsjednika Emmanuela Macrona.

Francuski list Journal de Dimanche razgovarao je sa šogorom preminulog para koji je rekao kako se s njima nije čuo preko 15 godina. Kaže kako su šest mjeseci nakon što su se vjenčali naprasno prekinuli sav kontakt s njim. Više izvora navodi i kako preminula osmogodišnja djevojčica nije uopće bila prijavljenja u popisu stanara zgrade. Sada se čeka da policija u razgovoru s preživjelim 15-godišnjakom rasvijetli detalje ovog tragičnog i bizarnog misterija.

Kopirati
Drag cursor here to close