Traže pouzdane ljude

CIA potiče Ruse da joj daju obavještajne podatke

CIA želi znati istinu o Rusiji, "a mi tražimo pouzdane ljude koji nam mogu kazati tu istinu. Vaše informacije mogu biti vrjednije nego što mislite", navodi se u videosnimci.
Vijesti / Svijet | 16. 05. 2023. u 13:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američka Centralna obavještajna agencija (CIA) pozvala je Ruse da joj dostave obavještajne podatke o svojoj zemlji, u videosnimci na Telegramu koji cilja na one koji su nezadovoljni politikom ruskog predsjednika, Vladimira Putina.

Kratka videosnimka glavne američke obavještajne službe prikazuje ruskog dužnosnika i njegovu suprugu s djetetom u njihovu domu, koji očigledno imaju težak život i pitaju se je li se to poklapa s njihovim snovima, piše AFP.

Video, emitiran u ponedjeljak, sugerira da Rusi mogu djelovati kako bi se stvari poboljšale, dajući obavještajne podatke CIA-i, a pritom ostanu patriote.

Video: Video sugerira da Rusi mogu djelovati kako bi se stvari poboljšale

Video, također, pokazuje kako se to radi, koristeći pretraživač Tor za pristup dark webu (koji nije dostupan na klasičnim pretraživačima) i alate za šifriranje komunikacije, prenosi RadioSlobodnaEvropa.

CIA želi znati istinu o Rusiji, "a mi tražimo pouzdane ljude koji nam mogu kazati tu istinu. Vaše informacije mogu biti vrjednije nego što mislite", navodi se u videosnimci.

Američka agencija izrazila je nadu da će uspostaviti kontakt s ljudima koji rade u obavještajnim službama, diplomaciji, znanosti i tehnologiji te dodala kako je zainteresirana za sve vrste obavještajnih podataka, uključujući političke i gospodarske.

Agencija se nada da će uvjeriti one koji se kolebaju.

"Naš cilj je pružiti im što sigurnije sredstvo da nas kontaktiraju", rekao je neimenovani predstavnik agencije, prenosi AFP.

Kopirati
Drag cursor here to close