Mirovine i naknade

Bukvarević: Proširiti Ugovor između BiH i Hrvatske radi liječenja pripadnika HVO

Ugovor trenutno regulira pitanja mirovina i naknada za braniteljsko-invalidsku zaštitu.
Vijesti / Svijet | 21. 02. 2018. u 16:28 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Salko Bukvarević

Službeno izaslanstvo nivoa Federacije BiH, koju je predvodio federalni ministar za pitanja branitelja i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević, održala je u Zagrebu sastanak s izaslanstvom Ministarstvu hrvatskih branitelja Republike Hrvatske.

''Tom prilikom razmatrali smo realizaciju Ugovora između BiH i Hrvatske u pogledu rješavanja zahtjeva prava iz oblasti boračko-invalidske zaštite. Razgovarano je o mogućnostima da se taj Ugovor proširi, pored dosadašnjih prava, i na mogućnosti liječenja pripadnika Hrvatskog vijeća obrane (HVO) u Hrvatskoj. Uz to razgovarano je i o mogućnostima ostvarivanja i drugih prava po Zakonu o pravima branitelja Hrvatske, koji je usvojen u prosincu prošle godine'', rekao je za Fenu Bukvarević po završetku sastanka.

Ugovor trenutno regulira pitanja mirovina i naknada za braniteljsko-invalidsku zaštitu. Sudionici sastanka otvorili su i temu o zajedničkom nastupu u pretpristupnim fondovima Europske unije po projektima iz oblasti braniteljsko-invalidske zaštite.

Također, izaslanstva Federacije BiH i Hrvatske razmijenile su iskustva o zapošljavanju i samozapošljavanju branitelja i članova njihovih obitelji i to putem braniteljskih zadruga.

''Dogovoreno je i da se uspostave radna tijela koja će pripremiti konkretna rješenja po svakom od navedenih pitanja i da ćemo nastaviti suradnju u cilju pomoći pripadnicima braniteljskih populacija u BiH'', poručio je ministar Bukvarević.

Na poziv ministra branitelja Hrvatske Tome Medveda u Zagrebu je boravilo izaslanstvo FBiH, u kojoj su osim Bukvarevića, bili savjetnik predsjednika Federacije BiH Pavo Šljivić, savjetnik potpredsjednice Federacije BiH Advan Akeljić, županijski ministar za braniteljska pitanja u Zapadno-hercegovačkoj županiji Mladen Begić, pomoćnik federalnog ministra za pitanja boraca Martin Frančešević i glavni inspektor u Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata Elvir Međuseljac.

Kopirati
Drag cursor here to close