Racije

Broj uhićenih Palestinaca povećan na 3200

"Okupacijske snage su u noći sa subote na nedjelju uhitile najmanje 20 Palestinaca iz gradova i mjestima na Zapadnoj obali, uključujući Istočni Jeruzalem", navodi se u priopćenju.
Vijesti / Svijet | 26. 11. 2023. u 16:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izraelska vojska je u nedjelju uhitila 20 Palestinaca na okupiranoj Zapadnoj obali, čime je ukupan broj zatočenih od 7. listopada povećan na 3.200, priopćio je Klub palestinskih zatvorenika, prenosi Anadolija.

"Okupacijske snage su u noći sa subote na nedjelju uhitile najmanje 20 Palestinaca iz gradova i mjestima na Zapadnoj obali, uključujući Istočni Jeruzalem", navodi se u priopćenju nevladine grupe.

Kako je humanitarna pauza u Pojasu Gaze stupila na snagu u petak ujutro, izraelska vojska je nastavila racije i uhićenja u raznim gradovima i mjestima širom okupirane Zapadne obale.

Sukobi su eskalirali kao rezultat razorne ofanzive koju je izraelska vojska pokrenula na Pojas Gaze 7. listopada nakon što je Hamas prethodno izvršio napad na Izrael.

Četverodnevna humanitarna pauza, uz posredovanje Katara, stupila je na snagu u petak, privremeno zaustavivši izraelske napade na Pojas Gaze.

Kopirati
Drag cursor here to close