11 tjedana rata

Broj ubijenih u Gazi premašio 21.000

Nastavak zračnih napada i proširenje operacija na jugu uslijedili su nakon što je Svjetska zdravstvena organizacija u srijedu upozorila da je stanovništvo Gaze u "ozbiljnoj opasnosti".
Vijesti / Svijet | 28. 12. 2023. u 08:31 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izraelske snage su nastavile sa intenziviranjem napada na najveći grad na jugu Pojasa Gaze i centralni izbjeglički kamp, nakon što je ministarstvo zdravlja koje vodi Hamas izvijestilo da je više od 21.000 ljudi ubijeno u 11 tjedana rata, prenosi AFP.

Nastavak zračnih napada i proširenje operacija na jugu uslijedili su nakon što je Svjetska zdravstvena organizacija u srijedu upozorila da je stanovništvo Gaze u "ozbiljnoj opasnosti", a francuski predsjednik je pozvao na dugoročni prekid vatre.

Glasnogovornik izraelske vojske Daniel Hagari rekao je u srijedu da su napadi na centralni izbjeglički kamp u Gazi ušli u treći dan i da je dodatna brigada raspoređena u južnom gradu Khan Yunis, koji je nedavno žarište teških urbanih borbi.

On je također nagovijestio moguće "širenje borbi na sjeveru" duž libanonske granice, na kojoj je dolazilo do ponovljenih razmjena vatre između izraelskih trupa i militanata Hezbolaha od izbijanja rata u Gazi.

Nakon posjete granici ranije tijekom dana, načelnik vojske Herzi Halevi rekao je da je vojska "odobrila planove za razne nepredviđene situacije i da moramo biti spremni za napad ako bude potrebno".

Kopirati
Drag cursor here to close