Vatrena stihija

Broj poginulih u požarima u Kaliforniji povećan na 76

Požar na sjeveru Kalifornije zahvatio je područje od 570 kilometara četvornih, a spaljeno je više od 11.000 objekata.
Vijesti / Svijet | 18. 11. 2018. u 11:45 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U požarima u saveznoj američkoj državi Kaliforniji poginulo je najmanje 76 osoba, a spasilačke službe tragaju za stotinama nestalih.  

Šerif regije Butte Cory Honea je na konferenciji za novinare izjavio kako su posmrtni ostaci još dvije izgorjele osobe pronađeni u izgorjelom kampu, čime je broj ukupno smrtno stradalih u Kaliforniji povećan na 76 osoba, javlja agencija Anadolija.  

''Spasilačke službe tragaju za žrtvama. Blizu 1.300 osoba su prijavljene kao nestale i još uvijek se ništa ne zna o njihovim sudbinama'', kazao je Honea. 

Požar na sjeveru Kalifornije zahvatio je područje od 570 kilometara četvornih, a spaljeno je više od 11.000 objekata. Vatrena stihija i dalje je prijetnja za brojne objekte, dok se tisuće vatrogasaca bore da zaustave vatrenu stihiju. 

Još dva požara bukte na jugu Kalifornije, gdje je spaljeno 450 stambenih objekata. 

O razmjerama katastrofe koju je izazvao najsmrtonosniji požar u historiji Kalifornije ponajbolje govore apokaliptični prizori iz spaljenih gradova Paradise i Malibu. 

Američki predsjednik Donald Trump posjetio je područja pogođena požarima. 

U požaru u Malibuu izgorjele su brojne vile poznatih osoba iz svijeta filma i glazbe, kao što su Gerard Butler, Miley Cyrus, Scott Baio, Guillermo del Toro, Kim Kardashian, Alyssa Milano i Rainn Wilson.

Kopirati
Drag cursor here to close