Turska

Broj poginulih u potresu porastao na 39, ozlijeđeno 1.607 osoba

Nadležne institucije priopćile su da je od posljedica potresa oštećeno 2.945 objekata, uključujući i 87 potpuno srušenih.
Vijesti / Svijet | 27. 01. 2020. u 12:40 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ured za upravljanje izvanrednim situacijama (AFAD) Turske priopćio je da je istočnu tursku provinciju Elazig, nakon razornog potresa, od petka pogodilo još 948 naknadnih podrhtavanja tla.

Potres jačine 6,8 stupnjeva po Richteru pogodio je u petak navečer tursku regiju Elazig i Malatyu, a epicentar je registriran u distriktu Sivrice.

Od posljedica potresa poginulo je 39 osoba, a spasilačke ekipe su ispod ruševina spasile 45 osoba.

Od ukupno ozlijeđenih 1.607 osoba, na kućno liječenje je pušteno 1.516 osoba.

Iz AFADA je u ponedjeljak ujutro priopćeno da je do sada u toj turskoj regiji registrirano 948 naknadnih podrhtavanja tla, od kojih je više od 20 bilo jačine iznad četiri stupnja po Richteru.

Sve nadležne službe su na terenu i tragaju za mogućim žrtvama ispod ruševina, a potresom pogođenu regiju u subotu je posjetio i turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan.

Širom Trske pokrenuta je kampanja za pomoć mještanima Elaziga u kojoj je već prikupljeno više od 30,5 milijuna turskih lira.

Nadležne institucije priopćile su da je od posljedica potresa oštećeno 2.945 objekata, uključujući i 87 potpuno srušenih. Izdan je nalog za hitno rušenje 12 zgrada koje su ozbiljno oštećene u potresu i predstavljaju rizik po mještane.

Kopirati
Drag cursor here to close