Prepucavanje se nastavlja

Britanija potvrdila protjerivanje 23 svoja diplomata iz Rusije

Britanski Foreign Office navodi da je očekivao rusku odmazdu, koja uključuje zatvaranje britanskog konzulata u St. Petersburgu i zabranu rada u Rusiji kulturnoj organizaciji Britansko vijeće.
Vijesti / Svijet | 18. 03. 2018. u 07:45

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanska vlada potvrdila je protjerivanje 23 svoja diplomata iz Rusije i priopćila je da će se Vijeće za nacionalnu sigurnost sastati početkom idućeg tjedna kako bi razmotrilo sljedeće korake u sporu s Moskvom oko trovanja bivšeg špijuna.

Britanski Foreign Office navodi u priopćenju da je očekivao rusku odmazdu, koja uključuje zatvaranje britanskog konzulata u St. Petersburgu i zabranu rada u Rusiji kulturnoj organizaciji Britansko vijeće.

Britanija je već protjerala 23 ruska diplomata u reakciji na trovanje Sergeja Skripala i njegove kćerke Julije nervnim agensom proizvedenim u Sovjetskom Savezu.

Foreign Office navodi da "ruski odgovor ne mijenja suštinu stvari - pokušaj ubojstva dvoje ljudi na britanskom tlu, za koji nema drugog zaključka osim da je za njega odgovorna ruska država".

''Odgovornost ostaje na ruskoj državi da polaže račune za svoja djela i da se povinuje svojim međunarodnim obavezama'', dodaje Foreign Ofice, prenosi Associated Press.

Kopirati
Drag cursor here to close