Duga noć na intezivnoj

Boris Johnson stabilno

Johnson, koji je bio pozitivan na Covid-19 prije dva tjedna, u nedjelju je primljen u bolnicu St.Thomas, a u ponedjeljak je premješten na njezin odjel intenzivnog liječenja jer mu se naglo pogoršalo stanje.
Vijesti / Svijet | 08. 04. 2020. u 10:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Epa / Boris Johnson primio kisik i nije na respiratoru

Britanski premijer Boris Johnson stabilno je nakon druge noći provedene na odjelu intenzivne skrbi za liječenje Covida-19 i terapije kisikom, prenose mediji u srijedu

Johnson, koji je bio pozitivan na Covid-19 prije dva tjedna, u nedjelju je primljen u bolnicu St.Thomas, a u ponedjeljak je premješten na njezin odjel intenzivnog liječenja jer mu se naglo pogoršalo stanje. Pedesetpetogodišnji britanski lider primio je kisik, no nije stavljen na respirator. 'Dobro se osjeća, stabilno je i vedra duha', rekao je Edward Argar, zamjenik ministra zdravstva u srijedu. 'Primio je kisik i nije na respiratoru', kazao je.

Johnsonov privremeni zamjenik, ministar vanjskih poslova Dominic Raab rekao je da će Johnson ubrzo ponovno biti za kormilom vlade u vrijeme kada se zemlja i svijet suočavaju s jednom od najvećih zdravstvenih kriza u stoljeću. I dok se Johnson bori protiv koronavirusa u bolnici, Ujedinjena Kraljevina ulazi u najsmrtonosniju fazu, prema riječima znanstvenika, i postavlja se pitanje kada ukinuti mjere izolacije.

Unutar britanske vlade vodi se rasprava o tome može li si peto svjetsko gospodarstvo priuštiti potpunu izolaciju, zamrzavanje gospodarskih aktivnosti i kakve će biti dugoročne posljedice.

Ukupno je u Britaniji umrlo 6.159 osoba, a testirano je samo 213.181 od oko 68 milijuna Britanaca.

Johnson je prenio na Raaba neke ovlasti, a svaku veliku odluku kao što je primjerice ukidanje mjera izolacije, treba odobriti cijela vlada.

'Uvjeren sam da će se izvući, jer ako ako nešto znam o premijeru - on je borac', rekao je Raab u utorak i poručio da će se Johnson ubrzo vratiti za kormilo države

Britanski ministar financija Rishi Sunak, 39-godišnji bivši zaposlenik banke Goldman Sachs, mijenjat će Raaba bude li on privremeno onesposobljen, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close