Ma jok, to nije korupcija

Bivšoj ministrici zaplijenjeno 153 milijuna dolara i 80 kuća

Alison-Madueke je na funkciji ministrice naftnih resursa bila u periodu od 2010. do 2015. godine u vrijeme mandata nigerijskog predsjednika Goodlucka Jonathana.
Vijesti / Svijet | 12. 05. 2021. u 15:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlasti Nigerije zaplijenile su 80 kuća i 153 milijuna dolara bivšoj ministrici transporta i naftnih resursa te zemlje Diezani Alison-Madueke koja se sumnjiči za korupciju i prevare, javlja Agencija Anadolija.

Abdulrasheed Bawa iz nigerijske Komisije za ekonomski i financijski kriminal priopćio je da nadležna tužiteljstva i dalje provode istragu protiv bivše ministrice.

On je potvrdio da su bivšoj ministrici s bankovnih računa zaplijenjena 153 milijuna dolara, kao i 80 kuća koje je posjedovala.

Video: How Rich is Diezani Alison Madueke? ► All her Mansions, Cars, Companies, Luxuries & Assets

Nigerijski sud je i 2019. godine od Alison-Madueke zaplijenio nakit u vrijednosti od 40 miijuna dolara i kuću koju je posjedovala u vrijednosti od 37,5 milijuna dolara.

Alison-Madueke je na funkciji ministrice naftnih resursa bila u periodu od 2010. do 2015. godine u vrijeme mandata nigerijskog predsjednika Goodlucka Jonathana. Prethodno je obnašala i funkcije ministrice transporta i ministrice razvoja rudarstva.

Aktuelni nigerijski predsjednik Muhammadu Buhari je po dolasku na vlast 2015. godine pokrenuo borbu protiv korupcije, a među optuženim dužnosnicima se našla i bivša ministrica Alison-Madueke.

Alison-Madueke trenutno boravi na liječenju u Velikoj Britaniji, a 60-godišnja političarka je priznala da je činila greške tijekom obnašanja ministarskih funkcija, ali je negirala umiješanost u korupciju.

Nigerija je bogata naftom, plinom i podzemnim rudama, ali korupcija i nepravedna raspodjela dobiti osnovni su faktori problema i siromaštva u toj nigerijskoj zemlji.

Kopirati
Drag cursor here to close