Khaled Meshaal

Bivši šef Hamasa poziva na prosvjede, a susjede da se pridruže ratu protiv Izraela

Jordanska plemena, Jordanovi sinovi, braća i sestre Jordana... Ovo je trenutak istine i granice su vam blizu, svi znate svoju odgovornost
Vijesti / Svijet | 12. 10. 2023. u 08:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši šef Hamasa Khaled Meshaal pozvao je na proteste širom muslimanskog svijeta u petak u znak podrške Palestincima, a narodima susjednih zemalja da se pridruže borbi protiv Izraela, javlja Reuters.

''Moramo krenuti na trgove i ulice arapskog i islamskog svijeta u petak'', rekao je Meshaal, koji trenutno vodi Hamasov ured za dijasporu, u snimljenoj izjavi poslanoj Reutersu.

Meshaal, koji ima sjedište u Kataru, rekao je da vlade i narodi Jordana, Sirije, Libana i Egipta imaju veću dužnost da podrže Palestince.

''Jordanska plemena, Jordanovi sinovi, braća i sestre Jordana... Ovo je trenutak istine i granice su vam blizu, svi znate svoju odgovornost'', rekao je Meshal.

Jordan i Liban dom su najvećeg broja palestinskih izbjeglica.

Njegov poziv za okupljanje uslijedio je u trenutku kada je Izrael obećao da će eskalirati svoj odgovor na napad Hamasa kopnenom ofenzivom, nakon što su izraelski borbeni avioni pogodili više od 200 ciljeva u gradu Gazi tijekom noći.

Ministarstvo zdravlja Gaze priopćilo je da je najmanje 950 ljudi ubijeno, a 5.000 povrijeđeno u prepunoj priobalnoj enklavi.

Sukobi u Izraelu i Palestini ušli su u šesti dan. Tisuće je mrtvih i povrijeđenih na obje strane.

Izraelske obrambene snage jutros su objavile da su sada pokrenule opsežan napad na mnoge ciljeve širom Pojasa Gaze kojima upravlja teroristička organizacija Hamas.

 

Kopirati
Drag cursor here to close