Rat u Ukrajini

Bivši šef britanske vojske: Zabrinut sam što Putin gubi ovaj rat

"Bilo bi nevjerojatno da Putin upotrijebi taktičko nuklearno oružje. Međutim, Putin nastavlja činiti nevjerojatno", rekao je u razgovoru jutros.
Vijesti / Svijet | 02. 11. 2022. u 10:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hamish De Bretton-Gordon, bivši šef jedinice britanske vojske za kemijsko oružje, rekao je za Sky News da ne možemo pretpostaviti da Vladimir Putin neće pokrenuti neku vrstu nuklearnog napada i da bi se to moglo dogoditi na nekoliko različitih načina.

"Bilo bi nevjerojatno da Putin upotrijebi taktičko nuklearno oružje. Međutim, Putin nastavlja činiti nevjerojatno", rekao je u razgovoru jutros.

"Dakle, mislim da ne možemo pretpostaviti da on neće koristiti ovu vrstu oružja. Uostalom, imenovao je Sergeja Surovikina, generala Armagedona, kako je on poznat, kojeg sam pratio u Siriji tijekom posljednjih nekoliko godina".

De Bretton-Gordon dodao je da, iako bi bilo ludo da Moskva koristi biološko i nuklearno oružje, situaciju treba shvatiti ozbiljno.

"Nedavna priča o prljavim bombama je zaista najvažnija tema na koju se trebamo usredotočiti jer je Putin rekao da će ugasiti svjetla i isključiti grijanje u Ukrajini, a svi napadi u posljednjih nekoliko dana stvarno su na tom tragu", rekao je. "Zaista sam zabrinut što Rusi gube ovaj rat, a Putin si ne može priuštiti da ga izgubi", dodao je.

"Mislim da je najveća prijetnja daljnje gašenje struje i gašenje nuklearnih elektrana, što je Putin rekao da će učiniti", kazao je Britanac. "Da bi to učinio, treba ih dići u zrak ili zapaliti", dodao je na kraju, prenosi Index.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close