Bivši gruzijski predsjednik prijeti da će se baciti s krova zgrade, policija od jutra vrši pretres njegova stana...

Političar, koji se u rujnu vratio u Kijev, navodno prijeti da će, ako ga netko dotakne, skočiti sa krova.
Vijesti / Svijet | 05. 12. 2017. u 10:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Video: Sakašvili na krovu kuće

Bivši predsjednik Gruzije Mihail Sakašvili popeo se na krov stambene zgrade u kojoj živi i prijeti da će skočiti nakon što je policija došla u njegov stan kako bi izvršila pretres, Jutarnji list prenosi pisanje ruskih medija.

Vladini istražitelji pojavili su se u njegovu domu u 7 ujutro po lokalnom vremenu. Prema zadnjim informacijama, Saakashvili se nalazi na krovu i vodi pregovore sa policijom, čuju se glasovi.

Političar, koji se u rujnu vratio u Kijev, navodno prijeti da će, ako ga netko dotakne, skočiti sa krova. Ispred stana se nalaze liječničke i vatrogasne ekipe, javlja televizija 1+1.

Kako javljaju mediji, Sakašvilija su pokušali uhititi.

Prema pisanju ukrajinskih medija, pretres stana bivšeg predsjednika i guvernera Odese, vrši se zbog sumnje da je sudjelovao u prosvjednim akcijama održanima 3. prosinca u kojima se tražio opoziv predsjednika Petra Porošenka.

Sakašvili se vratio u Ukrajinu u rujnu, a poljsko-ukrajinsku granicu prešao je bez dokumenata, jer ih nema. Oduzeto mu je državljanstvo Ukrajine, a njegova domovina Gruzija traži njegovo izručenje zbog optužbi za korupciju, prenosi Jutarnji list .

Sakašvili i ukrajinski predsjednik Petro Porošenko su u izravnom sukobu, a šef Ukrajine ne libi se koristiti vladina tijela kako bi se obračunao sa svojim neprijateljima.

Kopirati
Drag cursor here to close