Nakon 42 dana

Bivša missica puštena iz zatvora zbog prosvjeda protiv vlade

Bivša Miss Bjelorusije bila je vrlo otvorena u svom protivljenju Lukašenku, redovito objavljujući fotografije s prosvjeda u Minsku.
Vijesti / Svijet | 20. 12. 2020. u 17:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Instagram / Bivša missica puštena iz zatvora zbog prosvjeda protiv vlade

Bjeloruska kraljica ljepote Olga Khizhinkova puštena je iz zatvora nakon što je šest tjedana provela zatvorena zbog sudjelovanja u prosvjedima protiv predsjednika Aleksandra Lukašenka.

Khizhinkova je uhićena 8. studenog i dvaput joj je produljena prvotna kazna od 12 dana nakon što su je dokazi povezali s još dva protuvladina prosvjeda. Datum njezina puštanja trebao je biti 11. prosinca, ali na kraju je odslužila dodatnih devet dana, piše RT, prenosi Index.

Bivša Miss Bjelorusije bila je vrlo otvorena u svom protivljenju Lukašenku, redovito objavljujući fotografije s prosvjeda u Minsku.

U intervjuu za bjelorusku web stranicu tut.by, Khizhinkova je objasnila kako je spavala na podu bez grijanja i umatala se u odjeću da se ugrije. Međutim, kaže da ne planira pobjeći iz zemlje sada kad je puštena.

"Želim živjeti ovdje, ovdje imam mnogo prijatelja, nisam imala ni pojma koliko. Ni ne razmišljam o odlasku, volim svoju zemlju, želim ovdje živjeti i raditi", rekla je.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 

Objavu dijeli Ольга Хижинкова (@volgena)

Inače, nakon njezinog uhićenja, na društvenim mrežama spontano je pokrenuta kampanja kojom su žene objavljivanjem svojih čarapa i tajica pokazivale solidarnost sa zatvorenom bivšom misicom.

Od spornih izbora prije pet mjeseci svaki vikend u toj zemlji održavaju se masovni prosvjedi, a red u Bjelorusiji uskoro bi mogla održavati i ruska nacionalna garda.

Kopirati
Drag cursor here to close