NIje vrijedno truda

Bijela kuća drugi dan bez press konferencije, Trump ih smatra "gubljenjem vremena"

"Koja je svrha organizirati konferencije kada mediji postavljaju samo neprijateljska pitanja i odbijaju točno izvještavati o istini i činjenicama"
Vijesti / Svijet | 26. 04. 2020. u 20:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Krizni stožer Bijele kuće za borbu protiv koronavirusa u nedjelju neće održati dnevnu konferenciju za medije, već drugi dan zaredom, nakon kontroverzne izjave američkog predsjednika Donalda Trumpa o ubrizgavanju dezificijensa.

Američki predsjednik u četvrtak je sugerirao da bi ubrizgavanje dezinficijensa moglo pomoći protiv koronavirusa, a ta tvrdnja ga sad progoni.

Proizvođači dezificijensa Lysol i Dettol su zbog njegovih komentara upozorili građane protiv konzumiranja tih sredstava. Javne zdravstvene agencije također su izdale upozorenja.

Nakon skraćene konferencije u petak na kojoj nije bilo pitanja i neodržavanja iste u subotu, Trump je objavio tvit kojim je doveo u pitanje budućnost dnevnih konferencija.

"Koja je svrha organizirati konferencije kada mediji postavljaju samo neprijateljska pitanja i odbijaju točno izvještavati o istini i činjenicama", napisao je Trump na Twitteru.

"Oni dobiju rekordnu praćenost, a Amerikanci ništa osim lažnih vijesti. Nije vrijedno vremena ni truda."

Istraživanja su pokazala da konferencije pomažu Trumpu da privuče publiku u izbornoj godini u kojoj ne može održavati skupove zbog uvedenih mjera socijalne distance, prenosi Hina.

Međutim, istovremeno njegovi demokratski protivnici koriste njegove vlastite riječi protiv njega u kampanji za predsjedničke izbore koji će se održati u studenom.

Kopirati
Drag cursor here to close