Slijedi ''duga borba''

Biden: Putin ne može ostati na vlasti; Kremlj odmah uzvratio

''Ova borba neće biti dobivena u nekoliko dana ili mjeseci. Moramo se naoružati za dugu borbu pred nama'' - rekao je Biden u govoru u Kraljevskom dvorcu u Varšavi
Vijesti / Svijet | 26. 03. 2022. u 20:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki predsjednik Joe Biden obratio se javnosti u Varšavi. Govorio je o ratu u Ukrajini i oštro upozorio ruskog predsjednika Vladimira Putina da ni ne pomišlja "pomaknuti se ijedan pedalj na teritorij NATO-a".

Američki predsjednik Joe Biden rekao je u subotu u Varšavi da će borba između "demokracije i autokracije" biti duga i da su Sjedinjene Države uz Ukrajinu u njezinoj borbi protiv ruske invazije.

''Ova borba neće biti dobivena u nekoliko dana ili mjeseci. Moramo se naoružati za dugu borbu pred nama'' - rekao je Biden u govoru u Kraljevskom dvorcu u Varšavi, te potom poručio Ukrajincima: "Mi smo uz vas", prenosi 24sata.hr

Obratio se i ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.

''Kriminalac želi prikazati proširenje NATO-a kao imperijalistički projekt kojim se želi destabilizirati Rusija. Ništa nije dalje od istine. NATO je obrambeni savez'' - poručio je.

Dodao je kako je Putin donio odluku da se uključi u rat te ga upozorio:

''Nemoj ni pomisliti da se pomakneš jedan pedalj na teritorij NATO-a'' - poručio je i dodao kako je rat već sada "strateški fijasko" za Rusiju.

''Putin je malo naučio iz povijesti kada je podcijenio ukrajinski odgovor'' - dodao je.

''Za ime Božje, taj čovjek ne može ostati na vlasti'' - poručio je.

Glasnogovornik Vladimira Putina Dmitri Peškov odmah je reagirao na tu izjavu američkog predsjednika Joea Bidena.

"O tome neće odlučiti gospodin Biden. To može biti samo izbor naroda Ruske Federacije", poručio je Putinov glasnogovornik, prenosi Index.

Ranije ovog mjeseca američki šef diplomacije Antony Blinken je, upitan o američkoj politici promjene režima u Moskvi, izjavio: "Za nas se ne radi o promjeni režima. Ruski narod mora odlučiti koga želi na čelu države."

Kopirati
Drag cursor here to close