Ništa od putovanja

Biden neće posjetiti Ukrajinu

Zelenski je pozvao Bidena da posjeti Ukrajinu kako bi iz prve ruke dobio ideju o tamošnjoj situaciji gotovo dva mjeseca nakon početka sukoba.
Vijesti / Svijet | 19. 04. 2022. u 07:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki predsjednik Joe Biden trenutno ne planira posjet Ukrajini, unatoč apelu ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, no planira održati sastanak sa saveznicima kako bi raspravili ukrajinsku krizu, priopćila je u ponedjeljak Bijela kuća.

Nema takvih planova, rekla je glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki.

Američka vlada se koncentrira na slanje vojne opreme u Ukrajinu.

Ako član američke vlade otputuje u Ukrajinu, to će biti javno objavljeno tek nakon dolaska iz sigurnosnih razloga.

Zelenski je pozvao Bidena da posjeti Ukrajinu kako bi iz prve ruke dobio ideju o tamošnjoj situaciji gotovo dva mjeseca nakon početka sukoba, javlja Hina.

"Mislim da je on vođa SAD-a i zato bi trebao doći ovamo vidjeti", rekao je Zelenski u nedjelju prilikom davanja intervjua za CNN.

Washington je navodno razmatrao slanje ministra obrane Lloyda Austina ili državnog tajnika Antonyja Blinkena u posjet Ukrajini, što bi u tom slučaju učinilo malo vjerojatnim da bi i sam Biden otputovao u zemlju u skorijoj budućnosti.

Ipak, američki predsjednik planira u utorak održati razgovor o ukrajinskog krizi sa saveznicima.

''Predsjednik će sazvati osigurani videopoziv sa saveznicima i partnerima kako bi razgovarali o kontinuiranoj podršci Ukrajini i naporima da se Rusija proglasi odgovornom kao dio naše bliske koordinacije'', stoji u priopćenju Bijele kuće.

Kopirati
Drag cursor here to close