Poljska

Biden nazvao Putina "krvnikom"

Ovo nije prvi put da američki predsjednik oštrim riječima opisuje Putina kojeg ocjenjuje glavnim krivcem za rusku invaziju na Ukrajinu u kojoj su već izginule tisuće ljudi.
Vijesti / Svijet | 26. 03. 2022. u 18:57 Agencije

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki predsjednik Joe Biden nazvao je u subotu ruskog kolegu Vladimira Putina "krvnikom", na susretu s ukrajinskim izbjeglicama u Varšavi.

Odgovarajući na pitanje "što misli o Vladimiru Putinu s obzirom na sve što radi ovim ljudima", Biden je kratko rekao: "On je krvnik", dok su susret izravno prenosile televizijske mreže s nacionalnog stadiona u Varšavi, prenosi Hina.

Ovo nije prvi put da američki predsjednik oštrim riječima opisuje Putina kojeg ocjenjuje glavnim krivcem za rusku invaziju na Ukrajinu u kojoj su već izginule tisuće ljudi. Zadnjih dana ga je dvaput nazvao "ratnim zločincem".

Vidljivo ganut susretom s izbjeglicama - među kojima su dvije osobe rekle da dolaze iz Mariupolja, luke na jugoistoku Ukrajine koja je velikim dijelom uništena u ruskom granatiranju - Biden je zagrlio dvije mlađe žene izbjeglice.

Sabirući dojmove nakon posjeta prihvatilištu otvorenom na stadionu, rekao je da su "prekrasna" djeca koju je vidio i koja su ga zamolila da moli za "njihova oca, djeda i brata".

Istaknuo je da "dobro zna što znači imati nekoga svoga u ratnoj zoni", misleći pritom na svog sina Beaua Bidena koji je 2015. umro od raka, a borio se u Iraku.

Kopirati
Drag cursor here to close