Opet mi

Biden: Ako pobijedi Rusija, što mislite da će biti na Balkanu? - Odgovorio Dodik

Biden je u petak navečer potpisao nacrt zakona o kratkoročnoj potrošnji kojim će savezne institucije vlasti raditi do početka ožujka.
Vijesti / Svijet | 20. 01. 2024. u 11:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki predsjednik Joe Biden rekao je da bi ukidanje financijske pomoći Ukrajini moglo dovesti do krize u zemljama Balkana.

"Ako odemo, a Rusija izdrži njihov napad i pobijedi Ukrajinu, što mislite da će se dogoditi u balkanskim zemljama? Što mislite da će se dogoditi od Poljske do Mađarske?", upitao je Biden u obraćanju u Bijeloj kući, prenosi Srna.

Moneta

Biden je u petak navečer potpisao nacrt zakona o kratkoročnoj potrošnji kojim će savezne institucije vlasti raditi do početka ožujka.

Zakon se ne bavi dodatnom pomoći Ukrajini, koja ostaje blokirana dok ključni zakonodavci nastavljaju da pregovaraju o mjerama bezbjednosti granica, koje bi išle u tandemu s većom podrškom Kijevu.

Odmah je reagirao predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik te na mreži X objavio kako ''predsjednik moćne Amerike obmanjuje javnost'', širi strah i priziva rat i poručio da Srbi neće biti moneta za bilo čije potkusurivanje.

"Jednom su narodi na ovim prostorima bili naivni, tuđe interese stavili su iznad svojih i platili su tragičnu cijenu. Najveću srpski narod", napisao je Dodik.

Naveo je kako su Srbi na Balkanu opredijeljeni za mir, za suradnju i za napredak.

"Za ostvarivanje vaših interesa sami snosite troškove. Srbi neće biti moneta za bilo čije potkusurivanje. Zato prestanite da govorite neistine, prestanite da nas huškate jedne na druge. Imamo pravo na budućnost u miru", poručio je Dodik.

Poklon Bjelorusiji

Istodobno, objavljeno je kako je predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko obznanio da je ''Rusija o svom trošku isporučila Bjelorusiji taktičke nuklearne rakete kompleksa 'iskander'''.

"Moramo da se zahvalimo Rusima, mnogo su nam pomogli prošle godine. Ovdje čak i ne govorim o nuklearnom oružju koje je svakog postavilo na svoje mjesto. Dobili smo od Rusa, za njihov novac, iako im plaćamo druge račune, sisteme kao što je `iskander`", rekao je Lukašenko.

Predsjednik Bjelorusije je naglasio da upotreba ovakvih kompleksa i nuklearnih raketa zahtijeva striktno poštovanje određenog protokola, priopćeno je iz press-službe predsjednika.

Podsjetimo, visoki predstavnik u BiH, Christian Schmidt, rekao je kako Bosni i Hercegovini ne prijeti rat, iako ne zna što smjera Rusija.

Kopirati
Drag cursor here to close