Vreba sa planine

Bez milosti: Djedica snajperom ubio 173 ISIL-ovca

Vijesti / Svijet | 17. 03. 2016. u 17:48 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Abu Tahseen je, čini se, vrlo hrabar muškarac. On se naime sa 62 godine na leđima odlučio suprotstaviti džihadistima koji svakodnevno siju mržnju i nasilje diljem rodnog mu Iraka.

Svoje žrtve vreba s planine koju su, kaže, ISIL-ovci počeli izbjegavati u najširem luku. U videu koji je preplavio društvene mreže, Abu cilja i na kraju usredotočeno ubija neprijateljskog snajperista prije nego što se za to zahvaljuje ''proroku Muhamedu i njegovoj obitelji''.

U ovaj je sukob ušao kao dragovoljac, a u svojem je životu dosad ratovao u četiri sukoba - u Yom Kippurskom ratu, u Iransko - iračkom ratu, u invaziji Kuvajta te u Zaljevskom ratu, piše Daily Mail, prenosi 24sata.hr.

''Kada nekoga pogodim, tijelo prvo odleti metar unatrag, a onda padne na tlo. Pogledajte ovo područje - kunem vam se Bogom da nitko nema hrabrosti uopće ući na njega'', kaže hrabri borac u videu koji tvrdi da je dosad u sukobu ubio 173 pripadnika ISIL-a .

S obzirom da je video snimljen u prosincu, taj se broj dosad sigurno i povećao, ukoliko je Abu još živ.

To je više i od američkog nacionalnog heroja Chrisa Kylea o kojemu je prošle godine snimljen i film ''Snajperist''.

Za kraj valja naglasiti da tvrdnje ovog borca nije moguće provjeriti te da bi one mogle biti lažne, a video snimljen u propagandne svrhe.

Kopirati
Drag cursor here to close