Ponuda koja se ne(odbija)

Besplatno obrazovanje od Putina u zamjenu za ratovanje u Ukrajini

Nisu objavljeni nikakvi detalji zakona pa nije poznato kolika bi trebala biti dob studenata, kao ni o kakvom je besplatnom obliku obrazovanja riječ.
Vijesti / Svijet | 12. 08. 2023. u 08:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Studentima u Rusiji vlast nudi besplatno školovanje ako se bore u Ukrajini. Ruski premijer Mihail Mišustin govorio je danas o novom zakonu koji studentima omogućuje pristup besplatnom obrazovanju ako sudjeluju u ruskoj "specijalnoj vojnoj operaciji", izvještava ruska državna prorežimska agencija TASS.

No, nisu objavljeni nikakvi detalji zakona pa nije poznato kolika bi trebala biti dob studenata, kao ni o kakvom je besplatnom obliku obrazovanja riječ.

Mišustin je također potpisao dekret kojim se pojednostavljuje primanje isplata osiguranja za obitelji ruskih vojnika poginulih u Ukrajini. Naveo je da sve isplate sada moraju biti podmirene u roku od 30 dana od smrti, prenosi Index.

Čini se da je ovo posljednji u nizu poteza režima Vladimira Putina da donese zakon kojim bi se većem broju ruskih građana omogućilo da se bore u Ukrajini, piše Sky News.

 

Kopirati
Drag cursor here to close